Dublă pentru Alex Ardelean: campion Cupa Suzuki 2014 şi la debutanţi în CNR

Autor: Oraan Mărculescu 07 oct. 2014 Raliuri
Dublă pentru Alex Ardelean: campion Cupa Suzuki 2014 şi la debutanţi în CNR

Dacă în Cupa Suzuki lucrurile erau clare în mare parte, în sensul că Alex şi Horaţiu aveau nevoie doar să termine Raliul Harghitei pentru a-şi menţine prima poziţie, în disputa debutanţilor, Alex îl avea în coastă, la mai puţin de 9 puncte, pe Radu Necula. „Până la urmă, am ales să nu forţăm inutil,  dar am avut grijă să fiu tot timpul în spatele lui la distanţă mică, astfel încât să-l oblig pe el să forţeze” spune Alex.

Strategia a dat rezultate, presiunea pusă pe Radu Necula obligându-l pe acesta să greşească în PS5 şi să termine raliul mai devreme decât îşi propusese.  Astfel, Alex Ardelean, cu marele sprijin al lui Horaţiu Baltador, devenea cel mai bun debutant din CNR Dunlop 2015.

Sebastian Gioarsă şi Sebastian Itu veneau după trei abandonuri consecutive în ultimele trei raliuri. Totuşi, rezultatele bune de la începutul sezonului, îi menţineau în lupta pentru primul loc la Clasa 9. Ca să devină campioni naţionali „cei doi Seba” trebuiau să câştige Raliul Harghitei. A rezultat, poate, cea mai intensă luptă în trei a week-end-ului, pe care echipajul  56 a terminat-o pe locul doi.

Am terminat cu bine sezonul 2014, un sezon foarte greu dar şi foarte frumos. Am reuşit să-mi urmez şi să-mi îndeplinesc un vis, acela de a participa la curse şi de a obţine un titlu, chiar şi de vicecampion la clasa 9. Au fost multe sacrificii pe toate planurile şi mult sprijin fără de care nu ajungeam aici. Eu spun că este un cadou dăruit de familie si de prieteni.” spune Sebastian Gioarsă.

Locul 3 al Cupei Suzuki a revenit echipajului Ioan Zărug/Eugen Tălpălariu. „Această clasare pe podium este dovada că la raliuri contează foarte mult şi constanţa în evoluţie. Am terminat toate cele 5 raliuri la care am luat startul în 2014 şi asta ne-a adus pe locul 3 al Cupei Suzuki. Mai mult, chiar, suntem fericiţi că ne-am trăit pasiunea pentru raliuri” spune Ioan.

În continuarea clasamentului Cupei Suzuki 2014 s-au clasat echipajele Andrei Muşeţeanu/Claudiu Panait, Andrei Stan/Liviu Lăcătuş şi Mădălin Arhire/Alina Bianca Pop. Povestea completă a Cupei Suzuki 2014, într-un material viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide