Dunlop – Campionatul de Raliuri al României

Autor: Dan Vache 24 iul. 2007 Raliuri

Startul raliului a avut loc joi 19 iulie la ora 19:00 în Piaţa Mare din centrul oraşului Sibiu, Capitala Culturală Europeană 2007, unde au fost prezente 48 de echipaje şi trei deschizători de drum. Dintre aceştia s-a remarcat Philippe Bugalski, campionul european în 1997 şi pilot de uzină Citroen Sport, pe o maşină Citroen C2 R2.

Ca fapt divers, printre concurenţi s-au numărat şi cei doi parlamentari Daciana Sârbu şi Victor Ponta, fiind copiloţii lui George Grigorescu, respectiv Edwin Keleti pe tot parcursul raliului.

Principalii piloţi care au fost sustinuţi de noul sponsor Pirelli sunt Marco Tempestini şi Titi Aur. Italianul a terminat pe locul 3, în ciuda faptului că cele 2 pene de cauciuc şi praful abundent ridicat de predecesori l-au cam încetint. Aur, deşi cel mai rapid pilot, a trebuit să se mulţumească doar cu locul 4, fiind şi el încetinit de 3 pene de cauciuc de-a lungul cursei. Problemele principale cu care s-au confruntat toţi piloţii au fost praful dens ridicat de pe drumuri şi deteriorarea accentuată a suprafeţei de rulare.

Prima probă contând pentru clasament a fost disputată vineri, pe traseul de rallycross de la marginea Sibiului, unde au fost foarte mulţi spectatori, după care a urmat proba de noapte Şanta, câştigată de echipajul clujean Bogdan Marişca/Sebastian Itu.

Primul loc pe podiumul de premiere a fost ocupat de Bogdan Marişca, singurul scăpat de grija prafului din cauza plecării din prima poziţie, acesta fiind urmat de Dan Gartofan, pe un Subaru Impreza STi. Ultima treaptă a podiumului i-a revenit lui Marco Tempestini, acesta anunţându-se ca unul dintre pretendenţii la titlul de campion absolut.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide