Jari-Matti Latvala va pilota pentru Volkswagen din 2013

Autor: Iulian Dnistran 17 oct. 2012 Raliuri
Jari-Matti Latvala va pilota pentru Volkswagen din 2013

Jari-Matti Latvala a semnat un contract cu Volkswagen Motorsport pentru participarea în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) începând din 2013. Finlandezul, care a fost pilotul Ford WRC timp de patru ani, îl va avea drept copilot pe Miikka Anttila. Cei doi vor fi colegi de echipă cu Sebastien Ogier şi copilotul său Julien Ingrassia, care au semnat cu Volkswagen la sfârşitul anului trecut.

„Suntem mândri şi foarte mulţumiţi că îl avem pe Jari-Matti Latvala pentru proiectul nostru WRC”, a declarat Jost Capito, directorul Volkswagen Motorsport. „Faptul că încă un pilot de top crede în succesul nostru şi trece la echipa noastră dă un plus de motivaţie fiecărui membru al echipei noastre. Cu Sebastien Ogier şi Jari-Matti Latvala avem un duo excelent pentru debutul modelului Polo R WRC în sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri”, a mai spus Capito.

Volkswagen a semnat cu Sebastien Ogier şi Julien Ingrassia în noiembrie anul trecut, după ce Ogier a plecat de la echipa Citroen.

Germanii vor debuta în 2013 în WRC cu modelul Polo R WRC. Maşina pregătită de raliuri va avea tracţiune integrală şi un motor de 1,6 litri TSI care va dezvolta aproape 300 de cai-putere.

Video cu Volkswagen Polo R WRC la teste:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide