MINI în WRC?

Conform autosport.com, MINI va intra în WRC din sezonul viitor. Debutul mărcii iconice se va petrece undeva la jumătatea sezonului 2011 iar maşina folosită este bazată pe modelul Countryman şi va fi preparată de Prodrive.

MINI în WRC? MINI în WRC?

MINI a concurat în raliuri în anii '60MINI şi Prodrive vor anunţa în această săptămână programul WRC pe ce îl vor efectua începând cu sezonul 2011, spune site-ul autosport.com. Prima maşină de WRC marca MINI va fi bazată pe modelul Countryman şi va fi dezvoltată de specialiştii de la Prodrive, aceeaăi firmă care s-a ocupat de dezvoltarea automobilelor Subaru din WRC. Testarea noului model va debuta în curând.

Se pare ca maşina de curse va fi lansată la Roma chiar înainte de Raliul Italiei-Sardinia de anul viitor. Noul model nu va concura în primele patru etape din sezonul 2011.

Prodrive nu a vrut să confirme aceste planuri, dar o conferinţă de presă este pregătită pentru această săptămână.

Norvegianul Mads Ostberg este posibil să devină primul pilot oficial MINI în WRC. El se va ocupa de testarea iniţială a maşinii de curse. Ostberg este unul din clienţii fideli ai firmei Prodrive. El nu a acceptat nici o ofertă de la echipele mari din WRC sau IRC preferând să concureze cu un Subaru Impreza privat preparat de Prodrive.

MINI a mai concurat în anii '60 la cel mai înalt nivel cu modelul clasic reuşind să câştige Raliul Monte Carlo în 1964.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.