MINI revine oficial în WRC

Am fost la Oxford în Marea Britanie pentru a vedea pe viu minunea. O marcă revine după mulţi ani în Campionatul Mondial de Raliuri. Pentru MINI începe un nou capitol de istorie.

MINI revine oficial în WRC MINI revine oficial în WRC

MINI. Un nume legendar în industria auto. A creat un automobil care a devenit simbol şi care este dorit de orice pasionat auto. Dar MINI are şi o istorie în sporturile cu motor. În anii '60 reuşea să se impună în celebrul raliu Monte Carlo de trei ori. Paddy Hopkirk, Timo Makinen şi Rauno Aaltonen câştigau cu ajutorul clasicului Mini Cooper S în 1964, 1965 şi 1967. Micuţa maşină reuşea să se impună în lupta cu mărci auto mult mai celebre. Mini avea să părăsească lumea raliurilor în 1970 după uniunea cu Leyland. O zi tristă pentru motorsport.

Dar 40 de ani mai târziu istoria MINI începe un nou capitol. Mai-marii mărcii britanice au decis că este un moment oportul pentru a reveni în sportul cu motor la cel mai înalt nivel. MINI este acum deţinută de BMW şi este primul constructor care decide să revină în Campionatul Mondial de Raliuri. La începutul crizei, Subaru şi Suzuki au părăsit această întrecere. La fel şi Mitsubishi. Doar Ford şi Citroen au rămas în WRC în aceşti ani.

Noul MINI WRC a fost prezentat oficial la Oxford

Revenirea celor de la MINI este primul semn că acest sport este pe o pantă ascendentă. Cu trei constructori implicaţi la cel mai înalt nivel, WRC este cea mai importantă competiţie din domeniul raliurilor. Şi dacă Volkswagen decide să intre în 2012, WRC-ul va deveni cu adevărat puternic.

Pentru a vedea pe viu minunea MINI, am fost la Oxford, în Marea Britanie. Aici BMW are o uzină unde produce toate modelel MINI, mai puţin modelul Countryman. Acesta din urmă este fabricat în Austria la uzina Magna. Pentru că uzina de la Oxford este un loc plin de istorie pentru marca MINI, a fost ales pentru a marca evenimentul de prezentare a noului MINI John Cooper Works WRC. Este arma cu care va intra în sezonul 2011 din WRC. În acest sezon MINI va efectua un program redus. Va participa doar la şase etape din cele 13 din calendarul 2011. Prima etapă unde vom vedea noul bolid în acţiune este Raliul Italiei Sardinia. Acesta se va desfăşura în perioda 5-8 mai.

Echipa MINI

Evenimentul de la Oxford a stârnit interesul unui număr incredibil de mare de ziarişti din toată lumea. Iar cei de la MINI au avut grijă să aducă în faţa lor pe toţi actorii responsabile pentru această spectaculoasă revenire. De la piloţii legendari care au adus victorii Mini din anii 60 până la oficiali din conducerea BMW Group şi celebrul David Richards, boss-ul Prodrive, toţi au fost prezenţi la Oxford pentru a răspunde întrebărilor.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.