MINI revine oficial în WRC în 2011

MINI revine în WRC şi nu oricum, ci cu fostul partener de raliuri Subaru, Prodrive, urmând să debuteze în Campionatul Mondial începând cu 2011.

MINI revine oficial în WRC în 2011 MINI revine oficial în WRC în 2011

MINI în WRC? Se vor întreba miraţi unii, dar pentru cei mai tineri sau mai puţin la curent cu istoria raliurilor , vom spune că fost o perioadă în care MINI reprezenta un fel de David în lupta cu "Goliazii" raliurilor. Echipa britanică a câştigat de trei ori Raliul Monte Carlo, în 1964, 1965 şi 1967, prin Paddy Hopkirk, Timo Makinen şi Rauno Aaltonen la bordul unui MINI Cooper S special preparat.

Acum revenirea în WRC anunţată pentru 2011 nu se va mai face prin intermediul gamei Cooper, ci datorită lui MINI Countryman. Versiunea WRC a crossover-ului MINI se află în dezvoltare încă din 2009 şi va intra în WRC sub titlu experimental, participând la un număr de curse, nu la întreg sezonul. MINI va concura în WRC pentru un sezon întreg de abia în 2012.

Modelul folosit va avea sub capotă propulsorul 1.6 Turbo şi se va folosi de tracţiunea integrală. Nu se ştie încă numele piloţilor oficiali, dar se vehiculează nume precum Marcus Gronholm sau campionul IRC Kris Meeke. Testele maşinii vor începe în toamnă şi până atunci se va face anunţul oficial asupra componenţei echipei MINI WRC. Şi pentru Prodrive va fi o revenire spectaculoasă, britanicii dispărând de pe scena WRC în 2008, atunci când Subaru a luat decizia de a nu mai participa în competiţia cu care aproape se identifica.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.