MINI revine oficial în WRC în 2011

MINI revine în WRC şi nu oricum, ci cu fostul partener de raliuri Subaru, Prodrive, urmând să debuteze în Campionatul Mondial începând cu 2011.

MINI revine oficial în WRC în 2011 MINI revine oficial în WRC în 2011

MINI în WRC? Se vor întreba miraţiunii, dar pentru cei mai tineri sau mai puţin la curent cu istoriaraliurilor , vom spune că fost o perioadă în care MINI reprezentaun fel de David în lupta cu "Goliazii" raliurilor. Echipa britanică a câştigat detrei ori Raliul Monte Carlo, în 1964, 1965 şi 1967, prinPaddy Hopkirk, Timo Makinen şi Rauno Aaltonen la bordul unui MINICooper S special preparat.

MINI - Monte Carlo 1965

Acum revenireaîn WRC anunţată pentru 2011 nu se va mai face prin intermediulgamei Cooper, ci datorită lui MINI Countryman. VersiuneaWRC a crossover-ului MINI se află în dezvoltare încă din2009 şi va intra în WRC sub titlu experimental,participând la un număr de curse, nu la întreg sezonul. MINI vaconcura în WRC pentru un sezon întreg de abia în 2012.

MINI WRC

Modelul folositva avea sub capotă propulsorul 1.6 Turbo şi se va folosi detracţiunea integrală. Nu se ştie încă numele piloţilor oficiali,dar se vehiculează nume precum Marcus Gronholm saucampionul IRC Kris Meeke. Testele maşinii vor începe întoamnă şi până atunci se va face anunţul oficial asupra componenţeiechipei MINI WRC. Şi pentru Prodrive va fi o revenirespectaculoasă, britanicii dispărând de pe scena WRC în 2008, atuncicând Subaru a luat decizia de a nu mai participa în competiţia cucare aproape se identifica.