Monte Carlo Rallye – abandon Tempestini

Aventura echipajului Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, în Raliul Monte Carlo s-a sfârşit abrupt, în ultima zi a competiţiei, cu patru probe înainte de final.

Monte Carlo Rallye – abandon Tempestini Monte Carlo Rallye – abandon Tempestini

Pe speciala de deschidere a zilei de vineri, PS9, la patru kilometri după start, ceva a cedat în sistemul de alimentare cu combustibil al Peugeotului 207 S 2000 şi cei doi au fost nevoiţi să tragă pe dreapta. Abandonul este cu atât mai frustrant cu cât echipajul Napoca Rally Academy se află pe locul 22 în clasamentul general după ce, în după-amiaza zilei precedente, reuşiseră, cu ajutorul mecanicilor, să surmonteze o situaţie similară, au primit şi o penalizare de 10 secunde pentru că au întârziat un minut în punctul de control orar, apoi s-au şi răsucit de două ori pe ultima probă a serii de joi, probă în coborâre şi acoperită de zăpada pe care au parcurs-o cu pneuri nepotrivite. Totul a fost însă în zadar, căci în chiar ultima zi a raliului, Tempestă şi Dorin au trebuit să se declare învinşi înainte de limită. "Totul a început bine astăzi, prima secţiune a probei era foarte rapidă, ne-am intrat repede în ritm, dar, la doar doi kilometri de la start, maşina a început să dea rateuri. Am retrogradat o treaptă, maşina a pocnit tare, după care am rămas fără putere aproape complet. În cele din urmă am tras pe dreapta, am sunat la service, dar, spre deosebire de ieri, nu am mai putut porni orice am încercat. Dezamăgirea este mare, mai ales că ieri am depăşit toate problemele. Nu am abandonat nici când s-a stricat maşină, nu am abandonat nici apoi, pe acea probă dificilă acoperită de gheaţă şi zăpada pe care nu am avut cauciucuri cu cuie, aşa că ne vedeam deja la Monte Carlo, la finish. A fost, totuşi, o experienţă excepţională, din care am învăţat enorm. Dar, din păcate nu am ajuns la sfârşit şi acest lucru strică toată povestea", a declarat Tempesta imediat după abandon.

Pilotul Napoca Rally Academy ratează astfel obiectivul pe care şi l-a stabilit la plecarea din Cluj şi de care era atât de aproape: parcurgerea celebrei Col de Turini la lumina farurilor."Am abandonat pe ultima probă înainte de Col de Turini, nu mi-am îndeplinit visul. Dar asta înseamnă doar că trebuie să mă vin o data", a încheiat, optimist, Tempesta.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.