Napoca Rally Academy, prima echipă românească la Campionatul European de Raliuri

Autor: Tudor Rus 01 feb. 2013 Raliuri

Dacă în urmă cu două săptămâni Marco şi Simone Tempestini începeau noul sezon la Covasna, în cadrul Winter Rally, a venit vremea ca cei doi să ia startul în competiţia ERC Production Cup.

Cei doi vor pilota ca şi la Covasna, două modele Subaru N15 R4 şi vor concura pentru echipa Napoca Rally Academy, singura reprezentantă a României în Campionatul European de Raliuri. Mai mult, acestora li se vor alătura şi alţi piloţi din cadrul aceleiaşi echipe.

„Napoca Rally Academy nu înseamnă doar Marco Tempestini şi Simone Tempestini. Am profitat de oportunitatea creată în regulamentul Campionatului European de Raliuri şi am înscris Napoca Rally Academy în competiţia pe echipe. Astfel mai mulţi piloţi din echipa noastră vor avea ocazia să participe la câteva etape din acest campionat”, a spus Marco Tempestini.

Pentru Marco Tempestini, Simone Tempestini şi Napoca Rally Academy sezonul european începe în acest weekend cu Raliul Liepaja-Ventspils, etapa a doua din Campionatul European de Raliuri. Al doilea raliu pe zăpadă din ERC are o lungime de 243 kilometri împărţiţi în 15 probe speciale.

„Din păcate, nu a mai rămas prea multă zăpadă pe unele probe. Mi-ar fi plăcut să fie multă zăpadă, ca în Finlanda, dar în ultimele trei zile a plouat foarte mult şi probele arată altfel acum. Totul a funcţionat destul de bine la recunoaşteri, iar acum aştept cu nerăbdare startul”, a declarat Simone Tempestini.

După cele două zile de recunoaşteri, Marco Tempestini a mai adăugat faptul că „fără zăpadă, etapa din Letonia va fi una mai puţin distractivă şi foarte dificilă. Pentru Napoca Rally Academy este o etapă extrem de importantă, prima ca echipă înscrisă oficial în ERC Production Cup, şi sper să adunăm cât mai multe puncte”.

Vineri, în prima zi a Raliului Liepaja-Ventspils, sunt programate trei probe speciale, sâmbătă încă şase, iar duminică, în ultima zi a competiţiei, ultimele şase speciale. Startul festiv va acea loc vineri, la ora locală 15:45.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide