Nebunie generală pe proba de noapte de la Sibiu. Urmează Transfăgărăşanul. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 22 aug. 2015 Raliuri

Nu vreau să scriu prea multe cuvinte despre nebunia generală de la Sibiu Rally Challenge 2015, pentru că trebuie să veniţi aici şi să vedeţi cu ochii voştri cât de bine e (dacă nu anul acesta, atunci anul viitor). Voi spune doar atât: maşini superbe, oameni faini, un public formidabil şi mai ales o atmosferă de sărbătoare a sportului cu maşini cum nu găseşti în altă parte în România.

Dacă maşinile clasice au aprins imaginaţia puştilor aduşi de părinţi în Piaţa Mare, maşinile de raliu din CNR au aprins la propriu discurile de frână, coborârile fiind în special magice. Filmuleţul de mai jos redă doar în mică parte atmosfera de vis de pe probele de noapte.

Azi se desfăşoară ostilităţile pe Transfăgărăşan, dacă sunteţi din Muntenia mai puteţi urca cu maşina până spre Bâlea Lac şi de acolo să mergeţi pe jos pentru a vedea cum urcă concurenţii.

Dacă veniţi dinspre Transilvania, mai puteţi urca până spre Bâlea Cascadă, iar de acolo să luaţi telecabina. Aveţi ce vedea! Mai jos, comunicatul referitor la clasamentul după prima zi de raliu.

Bogdan Marişca a fost primul lider al întrecerii, după ce şi-a adjudecat urcarea către Păltiniş devansându-i pe colegii săi de la Napoca Rally Academy, Simone şi Marco Tempestini, cu 1,7, respectiv 4.9 secunde. Coborârea i-a revenit lui Simone, care a fost mai rapid cu 4,3 secunde decât Bogdan Marişca, astfel că liderul clasamentului general al campionatului a ajuns în parcul de service în prima poziţie a ierarhiei Sibiu Rally Challenge. ”A fost un duel extrem de intens, care cred că a fost savurat de cei care au fost prezenţi pe probe. Ne aşteaptă acum ziua decisivă, pe Transfăgărăşan, şi sper să avem o luptă la fel de spectaculoasă”, a spus, la finalul zilei, Simone Tempestini.

Locul 3 este ocupat de Raul Badiu, cel care, evident, ocupă şi locul întâi în competiţia maşinilor cu două roţi motrice şi la Clasele 5/6. ”Am plecat fără ochelari. Pe prima probă nu am avut probleme atât de mari, însă la coborâre, atunci când întunericul era deplin, mi-a fost imposibil să am acelaşi ritm precum pe prima specială”, ne-a mărturisit, în parcul de service, Marco Tempestini. Acesta a ocupat doar locul 7 pe PS2 şi a căzut pe locul 5, fiind devansat şi de Sebi Barbu, cel care este secondantul lui Badiu la două roţi motrice şi Clasele 5/6. Diferenţa dintre cei doi este de 18,4 secunde, un ecart care anunţă o dispută extrem de interesantă în ziua secundă.

Dan Gîrtofan, Gergo Szabo şi Sorin Badea ocupă poziţiile 6-8, în timp ce pe locul 9 se situează Edwin Keleti. Ocupantul locului secund în clasamentul sezonului aleargă la această competiţie cu un Mitsubishi Lancer Evo X şi, la capătul primei zile, este lider la Clasa 3, categorie la care este urmat de Andrei Caşcaval (ocupantul ultimului loc aducător de puncte în clasamentul general) şi Rareş Tomiţă. Keleti şi-a asigurat deja un avans de peste un minut faţă de cei doi, care îi permite o poziţie privilegiată în disputa cu cei doi, în timp ce duelul pentru locul 2, dintre Caşcaval şi Tomiţă, care sunt despărţiţi de doar 4,7 secunde, se anunţă extrem de aprins.

Vlad Cosma este lider detaşat la Clasa 9, urmat de Alexandru Ardelean şi Horia Chiriguţ, cei trei fiind şi primii clasaţi în Cupa Suzuki, în timp ce pe podiumul provizoriu al Cupei Dacia se află Viorel Ivan, Norbert Maior şi Răzvan Nechifor. Romulus Preda este lider la Clasa 11, iar Gabriel Stancu ocupă aceiaşi poziţie la Clasa 15.

în competiţia Challenge, cel mai rapid a fost Alex Filip, care a avut un timp cu 1.6 secunde mai bun decât Jean Tatu.

Sâmbătă, 22 august, sunt programate 6 probe speciale, dintre care patru pe Transfăgărăşan. Proba specială de pe Transfăgărăşan are o lungime de 10,24 kilometri şi va fi parcursă de două ori în urcare şi de două ori în coborâre. Finalul competiţiei este programat la ora 20:10.
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide