Ordinea de start la Raliul Sibiului va fi decisă de calificări

Autor: ProMotor 22 iul. 2013 Raliuri

Calificările vor avea loc pe circuitul de rallycross şi pentru prima oară în România, piloţii prioritari înscrişi la etapa a şaptea din Campionatul European de Raliuri FIA vor pleca de la start în ordinea dorită, în funcţie de rezultatele din calificări.

Sesiunea de calificare va începe joi, 25 iulie, de la ora 8:00 cu antrenamentele libere în care piloţii vor putea parcurge traseul de două ori. În calificări, cu începere de la ora 10:00, fiecare pilot va avea la dispoziţie un singur tur cronometrat pentru a stabili cel mai bun timp.

În funcţie de timpul obţinut, cel mai rapid pilot îşi va alege primul poziţia pe lista de start, urmat de ceilalţi 12 piloţi prioritari, în funcţie de clasament. Cei nominalizaţi pentru acestă sesiune sunt Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Francois Delecour, Toshi Arai, Marco Tempestini, Antonin Tlustak, Jaroslav Orsak, Vitaliy Puskar, Edwin Keleti, Janos Puskadi, Gergo Szabo, Vali Porcişteanu şi Dan Gârtofan.

Sesiunea de calificare se va desfăşura pe circuitul de rallycross din cartierul Ştrand care va fi parcurs în sensul invers de desfăşurare al superspecialei. Lungimea totală a traseului este de 3,42 kilometri.

Tot joi, pentru ceilalţi piloţi este programat shakedown-ul pe traseele din Guşteriţa şi Daia între orele 11:00 şi 14:30. Toţi piloţii vor fi prezenţi apoi începând cu ora 20:00 la parada de pe străzile din centrul oraşului şi la startul festiv din Piaţa Mică începând cu ora 20:30.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide