Pa&Co Valvoline Racing Team a reprezentat România la Baja Spain 2013

Autor: ProMotor 22 iul. 2013 Raliuri

Baja Spain 2013 a însemnat atingerea a 30 de ediţii pentru etapa înscrisă în Campionatul Mondial de Rally Raid, dar şi clasarea pe locul 9 al echipei Pa&Co Valvoline Racing Team, formată din Costel Căşuneanu şi Albert Horn.

Spania a găzduit weekendul acesta o nouă etapă de Rally Raid, iar tradiţia şi importanţa de care se bucură Baja Aragon a atras la start numele grele din acest sport. Vorbim de piloţi precum Stephane Peterhansel sau Jean Louis Schlesser, sau veterani ca Nani Roma, de 7 ori câştigător al competiţiei.

România a fost şi ea prezentă la Baja Spain prin echipajul Căşuneanu-Horn din cadrul Pa&Co Valvoline Racing Team, care a concurat pe un Mitsubishi.

Vineri, în prima zi a competiţiei, participanţii s-au concentrat pe două evenimente-cheie: deschiderea oficială şi proba super-specială, foarte tehnică, cu o lungime de 6 km, în urma căreia s-a stabilit şi ordinea de start pentru a doua zi.

A doua zi de Baja Spain a adunat un total de 360 km repartizaţi pe două probe speciale. La finalul primei probe de 157 km, Costel Căşuneanu şi Albert Horn se aflau pe poziţia 18 din 49 şi printr-o abordare tehnică au reuşit să urce până pe locul 10 la general la finalul zilei.

Duminica spaniolă a consemnat finalul etapei pentru Pa&Co Valvoline Racing Team şi clasarea pe locul 9 la general şi pe locul 4 la clasa T1.1 dintr-un total de 74 de echipaje înscrise în competiţie.

„Au fost trei zile în care am alergat mai mult de 700 km în regim de probă specială, plus alte câteva sute de transfer între probe. Pe cât de obositor, pe atât de incitant. Importanţa acestui raliu a adus la start spuma piloţilor din Rally Raid, de aici şi lupta foarte strânsă şi dinamică în clasament – cu urcări şi coborâri spectaculoase, iar din cele 74 de echipaje doar 24 au reuşit să termine cursa”, a declarat Costel Căşuneanu.

La final, podiumul Baja Spain 2013 era format din: Nani Roma, care câştigă astfel pentru a 8-a oară acestă etapă, Orlando Terranova pe poziţia a 2-a, în timp ce ocupantul locului trei este Stephane Peterhansel. Toţi trei piloţii clasaţi pe podium au concurat la bordul unor autoturisme MINI ALL 4 Racing.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide