Petter Solberg concurează în Raliul Monte Carlo 2011

Norvegianul Petter Solberg a primit invitaţia de a participa la ediţia centenară a Raliului Monte Carlo alături de echipa de uzină Peugeot. Norvegianul va pilota un Peugeot 207 S2000.

Petter Solberg concurează în Raliul Monte Carlo 2011 Petter Solberg concurează în Raliul Monte Carlo 2011

Petter Solberg va participa pentru prima dată în IRC înluna ianuarie a anului viitor. Pilotul norvegian va onorainvitaţia lui Olivier Quesnel de a participa în ediţia centenară aRaliului Monte Carlo alături de Peugeot Sport.

"Am fost foarte surprins când Olivier Quesnel, şeful CitroenSport şi Peugeot Sport, m-a contactat pentru a mă invita săparticip la Raliul Monte Carlo 2011. Bineînţeles că am acceptat.Maşina va fi pregătită de uzină şi vor ca eu să obţin un rezultatbun. Voi concura cu o maşină nouă pentru mine şi asta este oexperienţă în plus. În plus, eu nu am concurat niciodată îmIRC."

Solberg nu a reuşit să câştige niciodată la Monte Carloîn cariera sa în WRC. Solberg a alergat în ultimii doi anica pilot privat Citroen în WRC. Pilotul norvegian a subliniat însăcă deal-ul cu Peugeot în IRC este doar pentru Raliul Monte Carlo şică planurile lui sunt să continue să alerge în WRC.

Peugeot va mai înscrie o maşină oficială pentru pilotul francezStephane Sarazzin, în schimb, Sebastian Ogier nu este pe lista destart de la Monte Carlo. La start se vor mai afla şi alţipiloţi privaţi ce vor concura cu automobile Peugeot ca Guy Wilks,Thierry Neuville, Bruno Magalhaes şi Bryan Bouffier.