Peugeot 208 T16, pregătit pentru Pikes Peak. FOTO şi VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu acum 7 ani Raliuri

Cursa de la Pikes Peak strânge an de an competitori din ce în ce mai celebri – au şi de ce: cu o diferenţă de nivel de 1.500 de metri, cu un punct de start aflat la 2.800 de metri şi finish-ul aflat la 4.300 de metri altitudine, cursa de la Pikes Peak cere enorm de multe atât de la maşină, cât şi de la pilot. Maşinile pierd circa 30% din putere atunci când ajung la peste 4.000 de metri altitudine, iar piloţii trebuie să îşi păstreze concentrarea în zecile de viraje care urcă tot mai sus.

În spate, 405 T16, câştigător în 1988 şi 1989

Traseul sinuos are circa 20 de kilometri lungime, 156 de viraje, este acum în întregime asfaltat (motiv pentru care viteza, cel puţin la categoria Unlimited la care concurează Loeb, este deja prea mare pe anumite porţiuni), şi este scena pe care se desfăşoară mai multe competiţii, la clase diferite (moto, auto, camioane etc). 

Peugeot are de apărat o istorie la Pikes Peak

Peugeot 208 T16 are, evident, tot atâta legătură cu un 208 normal cât avea şi Dusterul Pikes Peak din anii trecuţi – adică în afară de siluetă şi de unele componente de la interior, mai nimic. Deşi Peugeot nu a dezvăluit deocamdată date tehnice, putem fi siguri că motorul va avea peste 850 de CP, iar toate celelalte componente tehnice vor fi de înaltă performanţă. Maşina are şi o tradiţie de respectat: Peugeot a câştigat cursa de la Pikes Peak de două ori, cu Peugeot 405 T16, în 1988 şi 1989, în mâinile lui Ari Vatanen şi, respectiv, Robby Unser.

Cum Seb Loeb are un pedigree WRC impresionant, vom fi extrem de atenţi anul acesta pe 30 iunie, pentru a vedea dacă va reuşi să îşi adauge şi Pikes Peak la palamares.

Citește și...


Comentarii
Inchide