Promovare la Citroen

Sebastian Ogier va fi promovat la echipa oficială Citroen pentru cele trei raliuri de macadam rămase în calendar. Pentru etapele de asfalt, el va concura tot cu echipa Citroen Junior.

Promovare la Citroen Promovare la Citroen

Sebastian Ogier a obţinut prima sa victorie în WRC în Raliul Portugaliei şi acest lucru nu a rămas fără urmări pozitive pentru pilotul francez. La câteva zile după acest raliu a primit vestea că pentru restul de trei curse pe macadam rămase de disputat în sezonul 2010 va fi promovat la echipa oficială Citroen Racing.

Astfel în raliurile din Finlanda, Japonia şi Marea Britanie, Sebastian Ogier va fi colegul de echipă al lui Sebastian Loeb în timp ce spaniolul Dani Sordo va fi trimis la echipa Citroen Junior unde va face echipă cu Kimi Raikkonen.

Pentru etapele de asfalt din Bulgaria, Germania, Franţa şi Spania, Dani Sordo va rămâne la echipa mare alături de Loeb.

Decizia luat de boss-ul Olivier Quesnel este motivată de dorinţa de a obţine titlul în clasamentul constructorilor. "Chiar dacă suntem lideri în acest moment, trebuie să ne asigurăm că vom obţine toate titlurile la finalul sezonului. În 2009 am văzut cât de uşor se poate inversa situaţia, aşa că am luat decizia corectă", a spus directorul sportiv Quesnel.

Ogier a fost mai rapid ca Sordo în primele şase raliuri din acest an iar mutarea la echipa de juniori pentru etapele de macadam va mai elibera din presiunea pe care pilotul spaniol o resimte în acest moment. Însă este posibil ca această mutare să devină definitivă în sezonul viitor.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.