Promovare la Citroen

Sebastian Ogier va fi promovat la echipa oficială Citroen pentru cele trei raliuri de macadam rămase în calendar. Pentru etapele de asfalt, el va concura tot cu echipa Citroen Junior.

Promovare la Citroen Promovare la Citroen

Sebastian Ogier a obţinut prima sa victorie în WRC înRaliul Portugaliei şi acest lucru nu a rămas fără urmări pozitivepentru pilotul francez. La câteva zile după acest raliu aprimit vestea că pentru restul de trei curse pe macadam rămase dedisputat în sezonul 2010 va fi promovat la echipa oficială CitroenRacing.

Astfel în raliurile din Finlanda, Japonia şi Marea Britanie,Sebastian Ogier va fi colegul de echipă al lui Sebastian Loeb întimp ce spaniolul Dani Sordo va fi trimis la echipa Citroen Juniorunde va face echipă cu Kimi Raikkonen.

Pentru etapele de asfalt din Bulgaria, Germania, Franţaşi Spania, Dani Sordo va rămâne la echipa mare alături deLoeb.

Decizia luat de boss-ul Olivier Quesnel este motivată de dorinţade a obţine titlul în clasamentul constructorilor. "Chiar dacăsuntem lideri în acest moment, trebuie să ne asigurăm că vom obţinetoate titlurile la finalul sezonului. În 2009 am văzut cât de uşorse poate inversa situaţia, aşa că am luat decizia corectă", a spusdirectorul sportiv Quesnel.

Ogier a fost mai rapid ca Sordo în primele şase raliuri din acestan iar mutarea la echipa de juniori pentru etapele de macadam vamai elibera din presiunea pe care pilotul spaniol o resimte înacest moment. Însă este posibil ca această mutare să devinădefinitivă în sezonul viitor.