Raliul Dakar 2014: rezultatele etapei cu numărul 10

Rally-raidul sud-american se apropie de final. Cu doar trei etape rămase, lupta pentru titlul de campion la categoria auto se desfăşoară acum între Nani Roma şi Stéphane Peterhansel. În acelaşi timp, echipa Renault Duster obţine cea mai bună clasare la general de până acum.

Raliul Dakar 2014: rezultatele etapei cu numărul 10 Raliul Dakar 2014: rezultatele etapei cu numărul 10

Emiliano Spataro, singurul pilot al echipei Renault Duster Argentina rămas în Raliul Dakar 2014, a terminat etapa a zecea pe locul 18 şi a urcat pe poziţia a 15-a în clasamentul general. Argentinianul obţine, astfel, cea mai bună clasare la general de până acum şi îndeplineşte scopul declarat al echipei. Rămâne de văzut dacă va reuşi să îşi păstreze locul obţinut până la sfârşitul competiţiei.

Câştigătorul etapei de ieri a fost Nasser Al-Attiyah, care a parcurs proba specială de 631 km într-un timp de patru ore, 23 de minute şi 35 de secunde. Stéphane Peterhansel a trecut linia de sosire la doar trei minute şi 50 de secunde distanţă, în vreme ce Nani Roma a completat podiumul etapei cu numărul zece.

Ce-i mai plac dunele lui Peterhansel

Carlos Sainz, câştigătorul ediţiei din 2010 a Raliului Dakar, a fost nevoit să abandoneze cursa după ce maşina pe care o pilota a fost implicată într-un accident. Sainz a fost dus cu elicopterul la un centru medical pentru investigaţii amănunţite.

La categoria moto, Joan Barreda Bort obţine prima poziţie la sfârşitul zilei, urmat de Helder Rodrigues şi Cyril Despres. Marc Coma, liderul din clasamentul general, a terminat etapa pe locul cinci.

Rusul Sergey Karaykin a câştigat etapa la categoria quad-urilor, urmat de Ignacio Casale, liderul de la general.

La camioane, Ales Loprais a fost declara câştigătorul etapei, fiind urmat de Andrey Karginov şi Gerard de Rooy. De Rooy îşi păstrează poziţia de lider în clasamentul general, dar avansul său este acum de doar şapte minute şi 55 de secunde în faţa rusului Karginov.

Andrey Karginov conduce ca şi cum ar fi în Rusia

Etapa a zecea a Raliului Dakar 2014 a făcut legătura între localităţile sud-americane Iquique şi Antofagasta. Următoarea etapă, cea cu numărul 11, leagă localităţile Antofagasta şi El Salvador şi are o distanţă totală de 749 km, dintre care 605 km de probă specială pentru toate categoriile.

Rezumatul video al etapei cu numărul zece la categoriile auto şi moto:

Rezultatele etapei a zecea la categoria auto:

1. Nasser Al-Attiyah (Mini): 04:23:35

2. Stéphane Peterhansel (Mini): +00:03:50

3. Nani Roma (Mini): +00:13:45

4. Giniel de Villiers (Toyota): +00:28:15

5. Krzysztof Holowczyc (Mini): 00:31:13

6. Vladimir Vasilyev (Mini): +00:33:22

7. Orlando Terranova (Mini): +00:33:48

8. Ronan Chabot (SMG): +00:41:40

9. Lucio Alvarez (Ford): +00:43:01

10. Federico Villagra (Mini): +00:45:06

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.