Raliul Dakar 2014: rezultatele primei etape

Ediţia din 2014 a binecunoscutului Raliu Dakar a pornit la drum pe tărâm argentinian. După prima etapă, Stéphane Peterhansel, campionul en-titre la categoria maşini, ocupă locul al şaselea în clasamentul general, în vreme ce prima poziţie a fost adjudecată de Carlos Sousa.

Raliul Dakar 2014: rezultatele primei etape Raliul Dakar 2014: rezultatele primei etape

Portughezul Carlos Sousa a câştigat prima etapă a Raliului Dakar 2014 la categoria auto cu al său Haval. Orlando Terranova a reuşit un loc doi pe tărâm propriu în Argentina, la o distanţă de doar 11 secunde în spatele lui Sousa.

La sfârşitul etapei care a făcut legătura între localităţile argentiniene Rosario şi San Luis, Nasser Al-Attiyah ocupă locul al treilea în clasamentul general, în vreme ce Nani Roma va porni în etapa a doua de pe locul al patrulea.

Stéphane Peterhansel, campionul en-titre la categoria auto şi deţinătorul a 11 titluri de campion al Dakarului, a terminat prima etapă a pe locul şase. Evoluţia francezului a fost afectată de o pană de cauciuc care a survenit cu aproximativ 30 de kilometri înainte de finiş.

Echipa Renault Duster Team Argentina, care îşi încearcă din nou norocul cu o pereche de modele Duster, a avut parte de un început decent. Cuplul Emiliano Spataro – Benjamin Lozada a terminat prima etapă pe locul 17 din 142, în vreme ce echipajul Jose Garcia – Mauricio Malano a încheiat prima zi de competiţie pe poziţia 36.

La categoria motociclete, Joan Barreda Bort a preluat conducerea după prima zi de competiţie, fiind urmat de Marc Coma şi Cyril Despres.

La camioane, echipajul condus de Ayrat Mardeev a obţinut primul loc după prima etapă a Dakarului, în vreme ce Gerard De Rooy, câştigătorul ediţiei din 2012 a Dakarului, porneşte către a doua etapă de pe locul patru. Eduard Nikolaev, campionul en-titre la categoria camioane, a terminat prima zi de competiţie pe locul cinci.

Video cu prima etapă:

Clasamentul primei etape a Raliului Dakar 2014 la categoria maşini:

1. Carlos Sousa (Haval)

2. Orlando Terranova (Mini)

3. Nasser Al-Attiyah (Mini)

4. Nani Roma (Mini)

5. Carlos Sainz (SMG)

6. Stéphane Peterhansel (Mini)

7. Krzysztof Holowczyc (Mini)

8. Christian Lavieille (Haval)

9. Leeroy Poulter (Toyota)

10. Erik Van Loon (HRX Ford)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.