Raliul Deltei 2013 aduce provocări noi pentru Sebastian Barbu

Autor: Iulian Dnistran 30 mai 2013 Raliuri

După o sesiune de teste pe macadam, pe circuitul Top Cross TCS de la Ciolpani, şi două zile de recunoaşteri pe drumurile de macadam din judeţul Tulcea, echipajul Sebastian Barbu/Horaţiu Baltador este pregătit pentru startul în Delta Rally – prima etapa pe macadam din calendarul competiţional 2013 al Campionatului Naţional de Raliuri (CNR). „Anul acesta nu avem un program complet în competiţia internă pentru ca vrem să participam şi la cel puţin trei raliuri din Campionatul European. Ţinând cont că Delta Rally este o etapă complet nouă, am inclus-o în calendarul nostru şi de-abia aştept să luam startul aici”, a spus pilotul Sebastian Barbu.

La testele de pregătire pentru aceasta etapă, Sebastian Barbu a avut mai mult invitaţi speciali, printre care Andreea Ibacka şi Salvatore Arcarese – pilotul român care concurează în competiţia europeană Eurocup Clio. Pentru început, Andreea Ibacka şi Salvatore Arcarese au jucat rolul copilotului, după care au trecut la volanul maşinii cu care Sebastian Barbu concurează în CNR. „A fost o experienţă extrem de interesantă, mai ales că după câteva tururi am urcat şi eu la volan. Atunci am realizat, de fapt, cât de greu este să pilotezi o maşină de curse. De pe margine uneori pare atât de simplu, dar atunci când eşti tu cel care trebuie să controleze maşina este mult mai complicat. Senzaţiile sunt incredibile şi nu ai cum să uiţi aşa ceva niciodată”, a spus Andreea Ibacka.

Pentru Salvatore Arcarese a fost prima experienţă cu o maşină de raliu pe macadam. „Nu am mai pilotat niciodată o maşină de raliu pe macadam, dar mi-a plăcut foarte tare. Senzaţiile, în comparaţie cu cele de pe circuit, sunt complet diferite. Maşina derapează mai mult, forţele de frânare sunt altele şi senzaţia la volan este diferită, mai ales că în raliuri trebuie să te bazezi foarte mult pe copilot. Acum, după acest test, mi-ar plăcea să particip şi eu la un raliu”, a declarat Salvatore Arcarese.

Delta Rally se desfăşoară în perioada 30 mai – 1 iunie pe specialele de macadam din judeţul Tulcea. În total sunt aproape 110 kilometri de traseu, împărţiţi în 10 probe speciale. Cele două super speciale din program sunt pe asfalt şi se desfăşoară pe străzile din centrul oraşului Tulcea. „Sunt foarte încântat de tot ce am găsit aici. Mă simt aproape ca acasă. Raliul este foarte bine organizat şi mă bucur că am inclus această etapă în programul nostru pe 2013. Este un raliu de viteză cu probe de macadam foarte bune din punctul de vedere al suprafeţei şi ne-am propus să terminam pe podium. Este un obiectiv ambiţios, dar vom face tot ce putem ca să-l atingem”, a mai spus Sebastian Barbu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide