Raliul Portugaliei 2010

Am fost în Portugalia să vedem de aproape o etapă din Campionatul Mondial de Raliuri. Şi am fost uimiţi să vedem nivelul de pasiune la care trăiesc acest sport fanii locali. Şi am înghiţit mult praf, dar asta nu contează!

Raliul Portugaliei 2010 Raliul Portugaliei 2010

Simulator WRC in Rally VillageAlgarve este zona de sud a Portugaliei. Este o destinaţie turistică căutată mai ales de engelzii dornici de soare. Plajele şi staţiunile se întând pe coasta de sud a Portugaliei iar centrul nervos al regiunii este oraşul Faro. Aici trebuie să ajungeţi pentru a vedea acţiunea din Raliul Portugaliei. Aeroportul din Faro este principala poartă care aduce fanii şi turiştii în Algarve. Este mereu plin de avioane venite din Anglia iar în perioada raliului se animă mai mult ca de obicei. Centrul raliului este la doar 8 km de aeroportul din Faro şi este găzduit de Estadio Algarve.
Stadionul Algarve este o construcţie modernă şi recentă. A fost ridicat pentru Campionatul European de Fotbal din 2004 şi are o capacitate de peste 30.000 locuri. Stadionul oferă toate facilităţile necesare Raliului Portugaliei. Parcări imense, Rally Village, parcul de service şi superspeciala, toate sunt găzduite de stadion. Tot aici este şi cartierul general al oficialilor precum şi centru media.
Aici începe experienţa pentru oricare participant la Raliul Portugaliei. Fanii vin aici să îşi cumpere bilete pentru accesul pe probe sau pentru superspeciala de pe stadion. Ziariştii au aici centrul de acreditare şi zona media unde pot lucra sau participa la conferinţele de presă. Petter Solberg Pentru toată lumea există Rally Village, o zonă centrală în mijlocul parcului de service unde fanii şi nu numai pot mânca sau achiziţiona articole cu echipa preferată. Mai există şi un simulator WRC imens amplasat pe un camion şi un ecran gigant unde se pot urmări rezultatele în timp real. De jur împrejur sunt amplasate corturile echipelor şi fanii îi pot vedea pe mecanici la lucru şi pe piloţii preferaţi.
Spre deosebire de alte raliuri în Portugalia oferta de produse pentru fani a fost destul de limitată. Chiar şi aşa, tricourile WRC oficiale, şepcile Citroen şi cămăşile Ford au fost la mare căutare.
Pentru că am fost invitat de Ford la acest raliu, am avut acces în cortul echipei oficiale. Unde am avut ocazia să îi reîntâlnesc pe piloţii Mikko Hirvonen şi Jari-Matti Latvala.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.