Raliul Portugaliei 2010

Am fost în Portugalia să vedem de aproape o etapă din Campionatul Mondial de Raliuri. Şi am fost uimiţi să vedem nivelul de pasiune la care trăiesc acest sport fanii locali. Şi am înghiţit mult praf, dar asta nu contează!

Raliul Portugaliei 2010 Raliul Portugaliei 2010

Simulator WRC in Rally VillageAlgarve este zona de sud aPortugaliei. Este o destinaţie turistică căutată mai ales deengelzii dornici de soare. Plajele şi staţiunile se întând pecoasta de sud a Portugaliei iar centrul nervos al regiunii esteoraşul Faro. Aici trebuie să ajungeţi pentru a vedea acţiunea dinRaliul Portugaliei. Aeroportul din Faro este principala poartă careaduce fanii şi turiştii în Algarve. Este mereu plin de avioanevenite din Anglia iar în perioada raliului se animă mai mult ca deobicei. Centrul raliului este la doar 8 km de aeroportuldin Faro şi este găzduit de Estadio Algarve.
Stadionul Algarve este o construcţie modernă şi recentă. A fostridicat pentru Campionatul European de Fotbal din 2004 şi are ocapacitate de peste 30.000 locuri. Stadionul oferă toatefacilităţile necesare Raliului Portugaliei. Parcări imense,Rally Village, parcul de service şi superspeciala, toate suntgăzduite de stadion. Tot aici este şi cartierul general aloficialilor precum şi centru media.
Aici începe experienţa pentru oricare participant la RaliulPortugaliei. Fanii vin aici să îşi cumpere bilete pentru accesul peprobe sau pentru superspeciala de pe stadion. Ziariştii au aicicentrul de acreditare şi zona media unde pot lucra sau participa laconferinţele de presă. Petter Solberg Pentru toată lumea există Rally Village, ozonă centrală în mijlocul parcului de service unde fanii şi nunumai pot mânca sau achiziţiona articole cu echipa preferată. Maiexistă şi un simulator WRC imens amplasat pe un camion şi un ecrangigant unde se pot urmări rezultatele în timp real. De jur împrejursunt amplasate corturile echipelor şi fanii îi pot vedea pemecanici la lucru şi pe piloţii preferaţi.
Spre deosebire de alte raliuri în Portugalia oferta deproduse pentru fani a fost destul de limitată. Chiar şiaşa, tricourile WRC oficiale, şepcile Citroen şi cămăşile Ford aufost la mare căutare.
Pentru că am fost invitat de Ford la acest raliu, am avut acces încortul echipei oficiale. Unde am avut ocazia să îi reîntâlnesc pepiloţii Mikko Hirvonen şi Jari-Matti Latvala.

Citeşte mai departe în pagina următoare »