Raliul Portugaliei – Final

Avem un nou nume în galeria câştigătorilor din WRC. Numele lui este Sebastian Ogier şi a reuşit să îl învingă pe Loeb pe probele dificile din Portugalia.

Raliul Portugaliei – Final Raliul Portugaliei – Final

Sebastian Ogier/ Julien IngrassiaSebastian Ogier a reuşitsă obţină prima sa victorie din carieră în RaliulPortugaliei. Pilotul echipei Citroen Junior a reuşit săîl ţină pe Sebastian Loeb la distanţă pe toată durata weekedului.În ciuda faptului că Loeb a reuşit să recupereze mult timp astăzi,avansul clădit de Ogier în primele zile ale raliului a fostsuficient pentru a obţine victoria.

Duelul final s-a dat din nou pe stadionul Algarve. În ultimaprobă specială a raliului, Ogier şi Loeb s-au înfruntat pe pistaparalelă de pe stadion, Ogier reuşind să îl învingă pe Loeb cu odiferenţă de 0,2 secunde ceea ce a însemnat că Ogier a câştigatraliul cu un avans de 7,9 secunde.

"Este perfect", a spus un Ogier extaziat la finalulcursei. "A fost un weekend perfect, am forţat încă de laînceput şi este incredibil că am reuşit să înving într-o luptă cuSeb. Sunt foarte fericit."

Loeb a spus la rândul său: "Ogier a fost de neînvins în acestweekend. Am pierdut prea mult timp în prima zi şi nu am mai reuşitsă îl ajung. Este foarte, foarte rapid."

Sebastian Ogier urcă astfel pe locul doi în clasamentul generaldevansându-l pe pilotul Ford, Mikko Hirvonen.

Sebastian LoebDani Sordo a completat un podium perfectpentru Citroen. Ar fi fost un 1-2-3-4 pentru Echipafranceză dacă Petter Solberg nu ar fi greşit pe superspeciala definal. Pilotul norvegian a lovit o barieră de siguranţă şia pierdut locul patru în favoarea lui Mikko Hirvonen. Acesta dinurmă a fost singurul pilot Ford clasat, Jari-Matti Latvala şi KenBlock abandonând datorită unor ieşiri în decor.

Urmează o pauză de o lună de zile pentru piloţii din WRC.Următorul raliu se va desfăşura în Bulgaria între 9 şi 11iulie.

1. Sebastien Ogier Citroen 3h51.16.1s 2.Sebastien Loeb Citroen +7.9s 3. Dani Sordo Citroen +1m17.6s 4. Mikko Hirvonen Ford +1m32.0s 5.Petter Solberg Citroen +1m35.7s 6. Matthew Wilson Ford +7m10.1s 7. Mads Ostberg Subaru +7m28.3s 8.Federico Villagra Ford +10m36.1s 9. Khalid Al Qassimi Ford +10m55.8s 10. Kimi Raikkonen Citroen +11m34.3s