Raliul Portugaliei – Final

Avem un nou nume în galeria câştigătorilor din WRC. Numele lui este Sebastian Ogier şi a reuşit să îl învingă pe Loeb pe probele dificile din Portugalia.

Raliul Portugaliei – Final Raliul Portugaliei – Final

Sebastian Ogier/ Julien IngrassiaSebastian Ogier a reuşit să obţină prima sa victorie din carieră în Raliul Portugaliei. Pilotul echipei Citroen Junior a reuşit să îl ţină pe Sebastian Loeb la distanţă pe toată durata weekedului. În ciuda faptului că Loeb a reuşit să recupereze mult timp astăzi, avansul clădit de Ogier în primele zile ale raliului a fost suficient pentru a obţine victoria.

Duelul final s-a dat din nou pe stadionul Algarve. În ultima probă specială a raliului, Ogier şi Loeb s-au înfruntat pe pista paralelă de pe stadion, Ogier reuşind să îl învingă pe Loeb cu o diferenţă de 0,2 secunde ceea ce a însemnat că Ogier a câştigat raliul cu un avans de 7,9 secunde.

"Este perfect", a spus un Ogier extaziat la finalul cursei. "A fost un weekend perfect, am forţat încă de la început şi este incredibil că am reuşit să înving într-o luptă cu Seb. Sunt foarte fericit."

Loeb a spus la rândul său: "Ogier a fost de neînvins în acest weekend. Am pierdut prea mult timp în prima zi şi nu am mai reuşit să îl ajung. Este foarte, foarte rapid."

Sebastian Ogier urcă astfel pe locul doi în clasamentul general devansându-l pe pilotul Ford, Mikko Hirvonen.

Sebastian LoebDani Sordo a completat un podium perfect pentru Citroen. Ar fi fost un 1-2-3-4 pentru Echipa franceză dacă Petter Solberg nu ar fi greşit pe superspeciala de final. Pilotul norvegian a lovit o barieră de siguranţă şi a pierdut locul patru în favoarea lui Mikko Hirvonen. Acesta din urmă a fost singurul pilot Ford clasat, Jari-Matti Latvala şi Ken Block abandonând datorită unor ieşiri în decor.

Urmează o pauză de o lună de zile pentru piloţii din WRC. Următorul raliu se va desfăşura în Bulgaria între 9 şi 11 iulie.

1. Sebastien Ogier Citroen 3h51.16.1s 2. Sebastien Loeb Citroen +7.9s 3. Dani Sordo Citroen +1m17.6s 4. Mikko Hirvonen Ford +1m32.0s 5. Petter Solberg Citroen +1m35.7s 6. Matthew Wilson Ford +7m10.1s 7. Mads Ostberg Subaru +7m28.3s 8. Federico Villagra Ford +10m36.1s 9. Khalid Al Qassimi Ford +10m55.8s 10. Kimi Raikkonen Citroen +11m34.3s

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.