Raliul Portugaliei - Prima zi

Pilotul Citroen Junior este lider cu un avans confortabil după prima zi în Raliul Portugaliei. Ogier are mari şanse să obţină prima sa victorie din carieră.

Raliul Portugaliei  - Prima zi Raliul Portugaliei - Prima zi

Mikko HirvonenSebastian Ogier este lider cu un avans de peste 26 de secunde la finalul primei zile din Raliul Portugaliei. Pilotul francez a preluat conducerea de la Dani Sordo. Însă primul lider al raliului a fost Mikko Hirvonen. Finlandezul a fost lider după superspeciala organizată pe stadionul Algarve joi seara. Hirvonen l-a învins într-un duel pe Sebastian Loeb în cele trei ture disputate pe asfalt.

Lucrurile serioase au început însă în această dimineaţă. Ogier a fost de neatins pe probele de macadam prăfos din Portugalia. Francezul a obţinut cinci victorii de probă din cele şase disputate astăzi. Dani Sordo a deschis seria de victorii pentru Citroen pe prima probă disputată azi, Santa Clara. Cei doi aveau să se înfrunte pe următoarea probă, celebra Ourique. Ogier obţinea cel mai bun timp la o diferenţă de doar 0,7 secunde de Sordo.

De aici Ogier a preluat controlul şi s-a îndepărtat constant de Sordo. Sordo a reuşit să păstreze o diferenţă mică faţă de Ogier până când spaniolul a avut o problemă cu frânele şi a depăşit un ac de păr.

Sebastian LoebLoeb a fost afectat de poziţia pe traseu. Campionul francez a trebuit să cureţe drumul fiind primul în ordinea de start. Până la finalul zilei, Loeb a mai recuperat din timpul pierdut ăi ocupă locul trei în clasamentul general. Hirvonen şi Petter Solberg rămân şi ei în luptă fiind despărţiţi doar de cinci secunde. Solberg a pierdut timp datorită unei pene suferite pe ultima probă specială de astăzi.

Mâine piloţii au de înfruntat încă şase probe speciale. Vor fi două treceri pe trei probe dintre care două au peste 25 kilometri. Ca şi astăzi piloţii vor fi afectaţi de praf iar poziţia pe traseu va conta. Ogier va fi primul pe traseu dar are un avantaj confortabil.


Poz Pilot Echipă Ecart
1. Sebastien Ogier Citroen 1h20m34.4s
2. Dani Sordo Citroen + 26.6s
3. Sebastien Loeb Citroen + 44.8s
4. Mikko Hirvonen Ford + 46.9s
5. Petter Solberg Citroen + 49.9s
6. Jari-Matti Latvala Ford + 1m02.8s
7. Henning Solberg Ford + 1m20.7s
8. Matthew Wilson Ford + 1m54.6s
9. Mads Ostberg Subaru + 2m37.3s
10. Kimi Raikkonen Citroen + 3m18.1s

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.