Raliul Portugaliei - Prima zi

Pilotul Citroen Junior este lider cu un avans confortabil după prima zi în Raliul Portugaliei. Ogier are mari şanse să obţină prima sa victorie din carieră.

Raliul Portugaliei  - Prima zi Raliul Portugaliei - Prima zi

Mikko HirvonenSebastianOgier este lider cu un avans de peste 26 de secunde la finalulprimei zile din Raliul Portugaliei. Pilotul francez apreluat conducerea de la Dani Sordo. Însă primul lider al raliuluia fost Mikko Hirvonen. Finlandezul a fost lider după superspecialaorganizată pe stadionul Algarve joi seara. Hirvonen l-a învinsîntr-un duel pe Sebastian Loeb în cele trei ture disputate peasfalt.

Lucrurile serioase au început însă în această dimineaţă.Ogier a fost de neatins pe probele de macadam prăfos dinPortugalia. Francezul a obţinut cinci victorii de probădin cele şase disputate astăzi. Dani Sordo a deschis seria devictorii pentru Citroen pe prima probă disputată azi, Santa Clara.Cei doi aveau să se înfrunte pe următoarea probă, celebra Ourique.Ogier obţinea cel mai bun timp la o diferenţă de doar 0,7 secundede Sordo.

De aici Ogier a preluat controlul şi s-a îndepărtatconstant de Sordo. Sordo a reuşit să păstreze o diferenţămică faţă de Ogier până când spaniolul a avut o problemă cu frâneleşi a depăşit un ac de păr.

Sebastian LoebLoeba fost afectat de poziţia pe traseu. Campionul francez a trebuit săcureţe drumul fiind primul în ordinea de start. Până la finalulzilei, Loeb a mai recuperat din timpul pierdut ăi ocupă locul treiîn clasamentul general. Hirvonen şi Petter Solberg rămân şi ei înluptă fiind despărţiţi doar de cinci secunde. Solberg a pierduttimp datorită unei pene suferite pe ultima probă specială deastăzi.

Mâine piloţii au de înfruntat încă şase probespeciale. Vor fi două treceri pe trei probe dintre caredouă au peste 25 kilometri. Ca şi astăzi piloţii vor fi afectaţi depraf iar poziţia pe traseu va conta. Ogier va fi primul pe traseudar are un avantaj confortabil.


Poz Pilot Echipă Ecart
1. Sebastien Ogier Citroen 1h20m34.4s
2. Dani Sordo Citroen + 26.6s
3. Sebastien Loeb Citroen + 44.8s
4. Mikko Hirvonen Ford + 46.9s
5. Petter Solberg Citroen + 49.9s
6. Jari-Matti Latvala Ford + 1m02.8s
7. Henning Solberg Ford + 1m20.7s
8. Matthew Wilson Ford + 1m54.6s
9. Mads Ostberg Subaru + 2m37.3s
10. Kimi Raikkonen Citroen + 3m18.1s