Raliul Sibiului a fost inclus în Campionatul European de Raliuri 2013

Autor: Iulian Dnistran 17 dec. 2012 Raliuri
Raliul Sibiului a fost inclus în Campionatul European de Raliuri 2013

Raliul Sibiului a fost inclus în Campionatul European de Raliuri 2013 (ERC), după ce, în 2012, a făcut parte din competiţia Intercontinental Rally Challenge (IRC). Raliul Sibiului va fi a noua etapă din Campionatul European de Raliuri FIA 2013 şi se va desfăşura în perioada 25-27 iulie 2013.

„Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să păstrăm Raliul Sibiului în competiţia europeană. Ţinând cont că promotorul IRC a devenit şi promotorul ERC şi practic cele două campionate au fuzionat, a fost mai dificil să ne păstrăm locul în calendar. Am reuşit acest lucru în final şi suntem mândri că Raliul Sibiului va fi şi în 2013 una dintre cele mai importante competiţii sportive din România. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut anul acesta si îi aşteptăm pe toţi suporterii raliurilor pe probele speciale din 2013”, a declarat Sorin Itu, organizatorul raliului.

Anunţul oficial a fost făcut la Paris cu ocazia festivităţii de premiere din Intercontinental Rally Challenge. „Faptul că Raliul Sibiului a fost confirmat în calendar în faţa lui Jean Todt, preşedintele FIA, a celorlalţi organizatori, a piloţilor şi oficialilor din IRC a fost extraordinar. Pentru noi a fost un moment unic”, a mai spus Itu.

Campionatul European de Raliuri este unul dintre cele mai vechi campionate din lume, ediţia din 2013 fiind cea cu numărul 61.

Noul regulament sportiv pentru ERC 2013 a fost aprobat de FIA, una dintre cele mai interesante schimbări fiind aceea că piloţii nu vor mai fi obligaţi să participe la un număr minim de etape. În schimb, se vor lua în calcul cele mai bune patru rezultate din primele şapte etape şi cele mai bune patru rezultate din ultimele şase etape.

La finalul sezonului se vor acorda titluri pentru piloţi şi copiloţi atât în clasamentul general, cât şi la categoriile „două roţi motrice” şi „production car”. În plus, se vor acorda aceleaşi titluri si pentru echipe, iar pentru etapele de macadam se vor desfăşura calificări pentru stabilirea ordinii de start.

Raliul Sibiului, etapa a noua din Campionatul European de Raliuri FIA 2013, este programat în perioada 25 – 27 iulie pe specialele de macadam şi asfalt din jurul oraşului Sibiu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide