Raliul Turciei – ziua a doua

După două zile de luptă în Raliul Turciei, Loeb a devenit lider după ce Sebastian Ogier a ieşit în decor pentru trei minute şi a pierdut conducerea cursei.

Raliul Turciei – ziua a doua Raliul Turciei – ziua a doua

Sebastian OgierSebastian intră în ultima zi din Raliul Turciei cu un avans de 16 secunde în faţa lui Petter Solberg (Citroen) şi Mikko Hirvonen (Ford). Nimeni nu a mai apelat la metoda încetinirii la final pentru o poziţie de start mai bună mâine, liderii parcurgând probele cu pedala de acceleraţie la podea.

Loeb a avut însă noroc, putem spune, profitând de excursia în decor a lui Sebastian Ogier de la Citroen Junior, liderul raliului în acel moment. Ogier a suferit o pană pe PS15 care l-a scos din lupta pentru locul întâi. Citroen-ul a trecut peste o bară de metal la 170 km/h şi anvelopa s-a desumflat instant. Juniorul Citroen a impresionat însă în prima zi pe care a încheiat-o ca lider. La finalul zilei de azi Ogier este pe locul cinci.

Loeb a decis astăzi să nu încetinească şi va pleca primul pe traseu în ultima zi de concurs. Campionul francez a recunoscut că nu îi va fi uşor mâine dar cum organizatorii au anunţat că vor fi severi cu orice încercare de tacticizare, Loeb a decis să nu rişte o penalizare. Solberg a făcut acelaşi lucru şi pleacă mâine al doilea pe traseu la o diferenţă de 16 secunde de lider. Hirvonen se află pe trei după două zile de concurs, 17 secunde în spatele lui Loeb. Dani Sordo este şi el în cărţi la cinci secunde în spatele pilotul Ford.

Impresionantă performanţa lui Kimi Raikkonen, fostul pilot de Formula 1 fiind clasat cu şaselea timp după două zile din Raliul Turciei. Celălalt pilot Ford, Jari-Matti Latvala a avut parte de un accident pe a doua probă a zilei de azi. Finladezul a atins un mal de pământ şi a pus Focus-ul cu plafonul pe pământ. Latvala continuă dar diferenţa faţă de lideri este de peste 20 de minute.

Mâine mai sunt de disputat şase probe speciale ce însumează aproape 115 kilometri cronometraţi.

Poz Pilot Echipă Ecart

1. Sebastien Loeb Citroen 2h19m13.5s

2. Petter Solberg Citroen la 16.2s

3. Mikko Hirvonen Ford la 17.3s

4. Dani Sordo Citroen la 22.4s

5. Sebastien Ogier Citroen la 3m21.0s

6. Kimi Raikkonen Citroen la 4m37.5s

7. Federico Villagra Ford la 5m10.1s

8. Matthew Wilson Ford la 6m16.6s

9. Ott Tanak Mitsubishi la 14m33.6s

10. Dennis Kuipers Ford la 17m16.2s

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.