Record: peste 60 de echipaje înscrise la Raliul Sibiului

Autor: Andrei Nan 11 iul. 2013 Raliuri
Record: peste 60 de echipaje înscrise la Raliul Sibiului

Cele 68 de echipaje înscrise la Raliul Sibiului reprezintă 12 ţări: Franţa, Ucraina, Ungaria, Italia, Cehia, Australia, Germania, Marea Britanie, Japonia, Polonia, Taiwan şi, desigur, Romania.

În 2013, Raliul Sibiului contează ca etapa a şaptea în Campionatul European de Raliuri şi ca etapa a cincea în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. „Sunt încântat că am stabilit un nou record de participare la Raliul Sibiului şi că la start va fi şi liderul din Campionatul European. Sunt sigur că va fi o luptă interesantă între piloţii români şi cei veniţi de afară, iar acest lucru înseamnă spectacol pentru public. Mi-ar plăcea ca în timpul raliului să stabilim şi un nou record în ceea ce priveşte numărul de spectatori pe probele speciale”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

În acest an, la startul raliului sunt înscrise 7 maşini de la clasa S2000, modele Skoda şi Peugeot, care vor fi pilotate de Jan Kopecky, Francois Delecour, Marco Tempestini, Dan Gartofan, Janos Puskadi, Jean-Michel Raoux si Antony Tlustak.

Raliul Sibiului are o lungime totală de 561,5 kilometri dintre care 228 km împărtiţi în 14 probe speciale. În 2013, 80% din suprafaţa probelor speciale este pe macadam şi 20% este pe asfalt.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide