Se anunţă averse puternice de spectacol la Raliul Aradului 2014

Autor: Andrei Ştirbu 09 mai 2014 Raliuri

În week-end-ul 9-10 mai, Aradul este gazda celei de-a şasea ediţii a Raliului Aradului Atrium Mall, un eveniment care a crescut de-a lungul anilor până a ajuns etapă într-un circuit de raliuri internaţional. 

„Sunt mulţumit că am reuşit împreună să facem Aradul cunoscut la nivel european, în cadrul fenomenului automobilistic. Din punct de vedere sportiv, competiţia va fi una extrem de disputată şi interesantă, cei mai buni piloţi ai momentului luptându-se pentru a câştiga titlul de campion al Raliului Aradului. Una din noutăţile ediţiei este faptul că superspeciala se va desfăşura chiar în faţa primăriei şi spectatorii vor avea şansa să vadă cât mai de aproape cum se pilotează” a declarat Mihai Leu, organizatorul raliului şi co-pilotul lui Dani Oţil în ediţia din acest an.

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a completat: „La a şasea ediţie a Raliului Aradului, 40 de maşini vor face o demonstraţie vie de viteză, adrenalină şi spectacol. Ne aşteptăm la un număr foarte de mare de spectatori atât din oraşele aproapiate Aradului dar şi din Ungaria. Organizarea Raliului Aradului face parte din strategia de a promova oraşul nostru pentru a deveni în 2021 Capitala Culturală Europeană.”

Fanii sportului motorizat îl vor putea urmări pe François Delecour, campionul naţional en-titre, în acţiune cu noua lui „jucărie” – un Subaru Impreza – de-a lungul celor aproape 100 de kilometri de probe speciale. Printre cele 40 de maşini prezente la start se numără şi un echipaj… exotic, din Dubai. Iar echipajele Napoca Rally au promis un start în forţă

În pregătirile dinaintea Raliului Aradului, manechinul Maria Iacob – câştigătoarea Miss FTV România în 2012, a avut ocazia să ocupe scaunul din dreapta al maşinii lui Delecour, pentru un tur de forţă de 7 minute. „A fost prima oară în viaţa mea când am avut ocazia să fiu copilot într-o maşină de curse. A fost o experienţă fantastică, mai ales că eu sunt pasionată de când mă ştiu de sporturile cu motor. Am mers pe un traseu cu foarte multe obstacole, s-au realizat multe drifturi iar la un moment dat, preţ de aproape 15 secunde, am zburat efectiv cu maşina prin aer” ne relatează Maria după experienţa care i-a deschis puternic apetitul pentru acest tip de competiţie. „După această experienţă de la Raliul Aradului Atrium Mall sunt hotărâtă să încep cursuri de pilotaj. Acum, că l-am cunoscut şi pe Mihai Leu, pe care îl admir şi îl apreciez în mod deosebit, mi-ar plăcea să îi fiu copilot. Ar fi o mare onoare pentru mine” a completat Maria. 

Dacă eşti prin zona Aradului sau dacă ai de gând să te îndrepţi înspre încolo în acest week-end, ştii unde să te opreşti. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide