Simone Tempestini a terminat Raliul Monte Carlo în top 5

Autor: Iulian Dnistran acum 6 ani Raliuri

Simone Tempestini şi Matteo Chiarcossi şi-au păstrat poziţia a patra în Raliul Monte-Carlo şi au adunat 12 puncte în ierarhia din Junior WRC. Următoarea provocare este Covasna Winter Rally, ca parte a programului de pregătire pentru Raliul Suediei

Ziua de duminică, 25 ianuarie, a fost ultima din Raliul Monte-Carlo, prima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri 2015 şi prima inclusă şi în Junior WRC, competiţie dedicată piloţilor sub 28 de ani.

Fără să-şi mai asume riscuri inutile, echipajul Simone Tempestini/Matteo Chiarcossi a parcurs fără probleme ultimele trei speciale din Raliul Monte-Carlo şi şi-a asigurat poziţia a patra într-un raliu extrem de dificil. Juniorul Napoca Rally Academy a terminat şi duminică toate probele în top şase, cel mai bun rezultat fiind pe speciala a 14-a, cea mai lungă a zilei, unde a obţinut cel de-al patrulea timp. Cu două probe speciale câştigate, Simone Tempestini şi demonstrat competitivitatea în rândul piloţilor din Junior WRC. „Acum că s-a terminat Raliul Monte-Carlo îmi pare rău şi mai mult de timpul pierdut din cauza problemelor avute în zilele anterioare. Am avut un ritm foarte bun şi aproape tot timpul am fost în top cinci pe probe. Sunt mulţumit de evoluţia mea şi prefer să văd jumătatea plină a paharului”, a spus Simone Tempestini, după ultima zi din Raliul Monte-Carlo.

În urma rezultatului din prima etapă inclusă în Junior WRC, Simone Tempestini a adunat 12 puncte şi ocupă poziţia a patra în această ierarhie. „Pentru mine această etapă nu înseamnă doar cele 12 puncte ci şi o experienţă incredibilă care mă va ajuta în viitor. Totul a funcţionat bine între mine şi Matteo şi restul echipei. Mi-am propus să nu plec de la această etapă fără puncte şi am reuşit. În Junior WRC urmează o pauză destul de lungă până la Raliul Portugaliei, prima dintr-o serie de trei etape pe macadam, unde vom ataca la maximum şi unde vrem să câştigăm de fiecare dată”, a mai spus Simone Tempestini. 

Chiar dacă până la etapa din Portugalia mai sunt aproape patru luni, Simone Tempestini îşi va continua parcursul din Campionatul Mondial de Raliuri în WRC 2, pe o maşină Subaru Impreza. Aici Simone Tempestini va aduna puncte şi pentru Napoca Rally Academy, prima echipă românească înscrisă în WRC. 

„Pentru mine pauza nu este aşa de lungă pentru că urmează Covasna Winter Rally cu Subaru Impreza, ca parte a pregătirii pentru Raliul Suediei. Sper să fie cât mai multă zăpadă pe probe şi etapa de la Covasna să fie un test util pentru cel mai frumos raliu pe zăpadă din lume”, a mai spus juniorul Napoca Rally Academy.

Covasna Winter Rally este programat pe 31 ianuarie, iar Raliul Suediei, etapa a doua din WRC,  se va desfăşura în perioada 12 – 15 februarie.

Rezultate Junior WRC – Raliul Monte-Carlo

1. Quentin Gilbert / Renaud Jamoul 4:08:32.7
2. Christian Riedemann / Michael Wenzel +2:23.7
3. Ole Christian Veiby / Anders Jaeger +2:12.3
4. Simone Tempestini / Matteo Chiarcossi +5:28.4
5. Yohan Rossel / Benoit Fulcrand +11:27.7
6. Alessandro Re / Giacomo Ciucci +12:04.5
7. Kornel Lukacs / Mark Mesterhazi +20:02.4
8. Charlotte Dalmasso / Marine Delon +39:10.4Comentarii
Inchide