Volkswagen Race Touareg 3 – noul bolid pentru deşert

S-a făcut schimbul de generaţii la Volkswagen Touareg, trebuia să urmeze şi un nou model pentru Dakar. Iată noul Volkswagen Race Touareg 3.

Volkswagen Race Touareg 3 – noul bolid pentru deşert Volkswagen Race Touareg 3 – noul bolid pentru deşert

Volkswagen speră la un al treilea triumf consecutiv în Dakar2011 şi pentru a îşi atinge obiectivul este nevoie de un nou bolidde curse. Astfel germanii au scos din mânecă noul Volkswagen RaceTouareg 3, un bolid pe umerii căruia apasă triumful predecesorilorglorioşi. Fiind lansat înacelaşi an cu noul Touareg, acest nou bolid încearcă o vagăasociere la nivel estetic cu automobilul de serie preluând grila şiLED-urile de la maşina de stradă.

Acest modellansat azi noapte la Tier, vine cu acelaşi motor de 2.5 litri TDI,dar cu o putere mărită la 300 CP şi cu un cuplu de 600Nm. Poate există versiuni deşosea mai puternice, dar acest Touareg vine cu trei diferenţiale şio cutie secvenţială ZF cu 5 rapoarte, fiind imbatabil pe terenaccidentat, nisip şi noroi. Race Touareg 3 poate atinge 100km/h în 6,1 secunde şi o viteză maximă de aproape 200km/h. În plus, acest bolid de curse trebuie să acopereîntr-un singur raliu cam cât o maşină de Formula 1 într-un an, decitrebuie să reprezinte maximul fiabilităţii.

Volkswagen Race Touareg 3 în mediul natural

Prin urmare,acest bolid a fost testat în paralel cu predecesorul RT2 în Spania şi Maroc acolo unde asuportat temperaturi de peste 48 grade. Pentru a face faţăcondiţiilor vitrege şi a putea atinge vitezele mai sus prezentate,bolidul vine cu un şasiu din oţel de înaltă rezistenţă şi cususpensii plasate spre extremităţile caroseriei pentru a diminuaconsecinţele şocurilor. De asemenea, RT3 este încălţat cu pneuri BF Goodrich cudimensiunea 235/85 R16

Primul raliu încare va participa Race Touareg 3 va fi Silky Way Rallyşi singurul care vaavea privilegiul să îl conducă va fi campionul în exerciţiu, CarlosSainz. Raliul Dakar va începe în Ianuarie anul viitor şiare deja un favorit, în persoana fostului pilot de WRC la bordulnoului "rege al deşertului".

Un altfel de interior full-option