Volkswagen Race Touareg 3 – noul bolid pentru deşert

S-a făcut schimbul de generaţii la Volkswagen Touareg, trebuia să urmeze şi un nou model pentru Dakar. Iată noul Volkswagen Race Touareg 3.

Volkswagen Race Touareg 3 – noul bolid pentru deşert Volkswagen Race Touareg 3 – noul bolid pentru deşert

Volkswagen speră la un al treilea triumf consecutiv în Dakar 2011 şi pentru a îşi atinge obiectivul este nevoie de un nou bolid de curse. Astfel germanii au scos din mânecă noul Volkswagen Race Touareg 3, un bolid pe umerii căruia apasă triumful predecesorilor glorioşi. Fiind lansat în acelaşi an cu noul Touareg, acest nou bolid încearcă o vagă asociere la nivel estetic cu automobilul de serie preluând grila şi LED-urile de la maşina de stradă.

Acest model lansat azi noapte la Tier, vine cu acelaşi motor de 2.5 litri TDI, dar cu o putere mărită la 300 CP şi cu un cuplu de 600 Nm. Poate există versiuni de şosea mai puternice, dar acest Touareg vine cu trei diferenţiale şi o cutie secvenţială ZF cu 5 rapoarte, fiind imbatabil pe teren accidentat, nisip şi noroi. Race Touareg 3 poate atinge 100 km/h în 6,1 secunde şi o viteză maximă de aproape 200 km/h. În plus, acest bolid de curse trebuie să acopere într-un singur raliu cam cât o maşină de Formula 1 într-un an, deci trebuie să reprezinte maximul fiabilităţii.

Prin urmare, acest bolid a fost testat în paralel cu predecesorul RT2 în Spania şi Maroc acolo unde a suportat temperaturi de peste 48 grade. Pentru a face faţă condiţiilor vitrege şi a putea atinge vitezele mai sus prezentate, bolidul vine cu un şasiu din oţel de înaltă rezistenţă şi cu suspensii plasate spre extremităţile caroseriei pentru a diminua consecinţele şocurilor. De asemenea, RT3 este încălţat cu pneuri BF Goodrich cu dimensiunea 235/85 R16

Primul raliu în care va participa Race Touareg 3 va fi Silky Way Rally şi singurul care va avea privilegiul să îl conducă va fi campionul în exerciţiu, Carlos Sainz. Raliul Dakar va începe în Ianuarie anul viitor şi are deja un favorit, în persoana fostului pilot de WRC la bordul noului "rege al deşertului".

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.