WRC 2011 - Patru maşini pentru fiecare constructor

Ford şi Citroen doresc să înceapă sezonul 2011 din WRC cu câte patru maşini aliniate la start. În sezonul viitor Ford va folosi modelul Fiesta iar Citroen va concura cu noul DS3.

WRC 2011 - Patru maşini pentru fiecare constructor WRC 2011 - Patru maşini pentru fiecare constructor

Actualele maşini din WRC vor dispărea la finalul acestuisezon. Atât Fordul Focus WRC cât şi Citroenul C4 WRC îşivor încheia cariera odată cu Raliul Marii Britanii din acest an.Pentru anul viitor, Ford va arunca în luptă noul model Fiesta RSWRC iar Citroen va miza pe nouul model DS3 WRC.

Ambele modele sunt actualmente în dezvoltare şi testare. FordulFiesta există în versiunea S2000 şi a fost folosit cu succes deMikko Hirvonen în Raliul Monte Carlo desfăşurat anul acesta încampionatul rival IRC. DS3-ul este testat intensiv şi probabil vafi gata în luna septembrie când nu este exclus să îl vedem înacţiune.

La începutul anului viitor, ambii constructori vor săalinieze câte patru maşini la start în acelaşi format ca şiacum: două pentru echipa de uzină şi două pentru o echipăsemioficială (Stobart Ford şi Citroen Junior).

Ambele echipe au testat extensiv şasiul, pentru că regulamentulpentru propulsor a fost adoptat destul de târziu. Federaţiaa optat pentru motoare de 1,6 litri turboalimentate.

Malcolm Wilson, directorul sportiv al echipei BP Ford AbuDhabi a spus: "Vrem să aliniem patru maşini la startul sezonului2011 şi cred că vom reuşi. Bineînţeles, prioritatea sunt cele douămaşini de uzină. Timpul este scurt dar am început să testăm şimotorul în noua specificaţie. Încă nu suntem aproape despecificaţiile finale dar vom fi la finalul verii."

Olivier Quesnel, omologul lui Wilson de la Citroen Racing aadăugat: "Vom avea gata cel mult patru maşini pentru startulsezonului viitor. Trebuie să ne grăbim şi asta nu ne place. LaCitroen preferăm să testăm până ce totul este perfect. Dar în acestcaz, acest lucru nu este posibil. Sper să reuşim să aliniem patrumaşini în Raliul Suediei 2011."

Rămâne de văzut dacă până la startul sezonului viitor va maiapărea şi un al treilea constructor implicat oficial în WRC. JeanTodt, preşedintele FIA, a făcut o aluzie la o conferinţă de presăţinută în timpul Raliului Portugaliei că sunt discuţii cuVolkswagen pentru o posibilă intrare în WRC. Dacă se va întâmpla,VW va folosi modelul Polo însă este greu de crezut că vor fi gatapentru debutul sezonului 2011.