WRC 2012 Portugalia: Jari-Matti Latvala cel mai bun în calificări

Ford învinge Citroen în proba de calificare pentru etapa a patra din calendarul WRC 2012 din Portugalia. Vezi în continuare rezultatele calificărilor.

WRC 2012 Portugalia: Jari-Matti Latvala cel mai bun în calificări WRC 2012 Portugalia: Jari-Matti Latvala cel mai bun în calificări

Jari-Matti Latvala (Ford) a reuşit cel mai bun timp (3m 01,884s) în cadrul probei de calificare (4,96km) pentru etapa a patra din calendarul WRC 2012. Finlandezul a fost urmat de coechipierul sau, Peter Solberg la o diferenţă de numai 1,771s.

Pe locul trei îl gasim pe Miko Hirvonen (Citroen), urmat de multiplul campion Sebastien Loeb.

Mini se pare că are ceva probleme în a ţine pasul cu Ford şi Citroen, cel mai rapid pilot al lor, Dani Sordo, clasându-se doar pe locul şapte.

Latvala şi-a ales poziţia numărul 17 pe grila de start, sperând că va beneficia de o suprafaţă de rulare curată pentru prima probă specială de maine.

Piloţii Citroen, Hirvonen şi Loeb, au ales cu totul altă strategie, alegându-şi primele locuri pe grila de start. Miko Hirvonen susţine că pe probele de macadam uscate e mai bine să fi primul pe grila de start din cauza norilor de praf, mai ales că vor fi şi probe speciale de noapte când vântul este slab şi praful se dispersează greu.

Latvala este de altă părere şi spune că avantajul unei suprafeţe de rulare curate, adică o aderenţă mai bună, este mult mai mare decât inconvenientul generat de praf, susţinut şi de organizatori care îi asigură pe piloţi că vizibilitatea va fi bună chiar şi în condiţii de noapte.

Ramâne sa vedem mâine ce echipă a ales cea mai bună strategie.

Vezi mai jos ordinea pe grila start pentru prima probă specială:

1. Mikko Hirvonen (Citroen)

2.Sebastien Loeb (Citroen)

3. Ott Tanak (M-Sport)

4. Dani Sordo (Prodrive)

5. Jari Ketomaa (Autotek)

6. Thierry Neuville (Citroen Junior)

7. Armindo Aruajo (MINI Portugal)

8. Martin Prokop (Czech)

9. Nasser Al-Attiyah (Qatar WRT)

10. Daniel Oliveira (Brazil WRT)

11. Peter van Merksteijn Jr (Van Merksteijn)

12. Dennis Kuipers (M-Sport)

13. Patrik Sandell (Prodrive)

14. Mads Ostberg (Adapta)

15. Evgeny Novikov (M-Sport)

16. Petter Solberg (Ford)

17. Jari-Matti Latvala (Ford)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.