WRC Argentina - Victorie în extremis pentru Sebastien Loeb

Argentina a găzduit un raliu incredibil cu multe răsturnări de situaţie. Latvala a fost lider iniţial dar ceda primul loc lui Ogier în urma unui accident. Ogier avea să piardă în favoarea lui Loeb în urma unui final dramatic.

WRC Argentina - Victorie în extremis pentru Sebastien Loeb WRC Argentina - Victorie în extremis pentru Sebastien Loeb

Nimeni nu a crezut că Sebastien Loeb va reveni după o penalizare de un minut şi va reuşi să obţină încă o victorie în acest sezon. Vineri, Loeb avea să primească o penalizare de un minut cauzată de intrarea în avans într-un control orar. Campionul mondial motiva că nu a văzut ceasul datorită publicului numeros. Chiar şi aşa Loeb nu a renunţat la luptă şi a recuperat constant timp.

Duminică lider era colegul lui Loeb de la Citroen, Sebastien Ogier. Acesta se bucura de un avans liniştitor după ce Jari-Matti Latvala abandona de pe prima poziţie cu suspensia ruptă. Dar Ogier nu a fost în stare să aducă maşina întreagă la linia de sosire. Francezul avea să se dea peste cap şi avaria Citroen-ul DS3 dar putea să continue. Pierdea însă asistarea direcţiei şi eleronul spate. Cu o singură probă rămasă de disputat, Ogier se târa spre final şi asta i-a permis lui Loeb să urce pe prima poziţie. Hirvonen scotea acelaşi timp pe ultima probă specială şi reuşea să urce pe locul doi iar Ogier rămânea pe ultimul loc al podiumului. Diferenţele dintre primii trei înainte de această probă erau extrem de mici, raliul fiind practic decis pe PowerStage-ul Cabalango.

Pentru Loeb este victoria cu numărul trei din acest sezon şi a şasea consecutivă în Argentina. Francezul este neînvins în raliul sud-american din 2004. Cea din acest an este cu atât mai importantă cu cât francezul a avut la un moment dat 1m30 sec întârziere faţă de primul loc.

Hirvonen nu a avut ritmul necesar pentru a ridica pretenţii la primul loc dar a reuşit ăs termine pe locul doi la o diferenţă de doar 2,4 secunde de Loeb.

Petter Solberg a avut din nou un raliu dificil dar a reuşit să adune punctele puse în joc la PowerStage unde a obţinut cel mai bun timp.

Urmează Rally Acropolis Grecia între 16 şi 19 iunie.

Clasament Argentina

1. Sebastien Loeb Citroen 4h03m56.9s

2. Mikko Hirvonen Ford + 2.4s

3. Sebastien Ogier Citroen + 7.3s

4. Petter Solberg Solberg Citroen + 32.6s

5. Mads Ostberg Stobart Ford + 5m16.8s

6. Federico Villagra Munchi's Ford + 6m48.5s

7. Jari-Matti Latvala Ford + 11m34.5s

8. Matthew Wilson Stobart Ford + 13m32.7s

9. Hayden Paddon Symtech Subaru + 25m43.8s

10. Patrik Flodin Uspenskiy Subaru + 33m34.1s

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.