WRC Noua Zeelandă - Ziua a doua

Sebastian Loeb s-a răzbunat pentru ghinionul din prima zi când a lovit un pod şi a reuşit să câştige şase din cele opt probe de azi, fiind excelent plasat pentru o nouă victorie.

WRC Noua Zeelandă - Ziua a doua WRC Noua Zeelandă - Ziua a doua

Sebastian LoebSebastian Ogier este lider la finalul unei zile incredibile în Raliul Noii Zeelande. Chiar dacă pilotul Citroen Junior este liderul provizoriu, adevărata vedetă a zilei a fost Sebastian Loeb. După incidentul de ieri, când Loeb a lovit parapetul unui pod şi apoi a pierdut peste un minut încercând să închidă portiera avariată, campionul francez a atacat ziua a doua extrem de motivat. A reuşit să găsească o viteză în plus şi a recuperat tot timpul pierdut. A reuşit timpi incredibili, cel mai bun exemplu fiind diferenţa de 22 secunde faţă de locul doi pe proba Te Akau, lunga de 30 km. La jumătatea zilei era la 39 secunde în spatele liderului Ogier. După încă patru probe finalul zilei l-a găsit la doar 5,3 secunde de Ogier.

"A fost o zi incredibilă. Am mers flat-out de la start până la final şi am recuperat ceva timp. Orice este posibil mâine", a spus Loeb la finalul probelor de azi. Ogier s-a declarat extrem de mulţumit de performanţele sale, fiind prima dată când conduce un raliu la finalul zilei doi de concurs. "O să fie însă extrem de dificil să rămân în faţa lui Seb mâine", a spus Ogier.

Pentru Ford singura speranţă este Jari-Matti Latvala. Pilotul finlandez este la 33 secunde în spatele lui Ogier. Mikko Hirvonen a făcut o greşeală în prima parte a zilei dar nu a fost nici un moment în stare să ameninţe poziţia liderilor.

Petter Solber g a terminat ziua a doua pe locul cinci după ce a condus Raliul Noii Zeelande în prima zi de concurs.

Jari Ketomaa conduce în clasa S2000 la volanul unui Ford Fiesta.

Poz Pilot Echipă Timp/Ecart

1. Sebastien Ogier Citroen 3h05m40.4s

2. Sebastien Loeb Citroen la 5.3s

3. Jari-Matti Latvala Ford la 33.2s

4. Dani Sordo Citroen la 47.5s

5. Petter Solberg Citroen la 53.6s

6. Mikko Hirvonen Ford la 1m00.2s

7. Matthew Wilson Ford la 3m04.9s

8. Henning Solberg Ford la 5m41.4s

9. Jari Ketomaa Ford la 8m12.7s

10. Federico Villagra Ford la 8m28.8s

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.