WRC - Raliul Portugaliei

Pilotul francez al echipei Citroen a câştigat raliul Portugaliei şi, în urma penalizării principalului contracanditat la titlu, Marcus Gronholm, urcă pe primul loc in clasmentul general.

WRC - Raliul Portugaliei WRC - Raliul Portugaliei

Sebastian Loeb a dominat categoric raliul din peninsula iberică, reuşind să câştige 10 din cele 18 probe speciale. La începutul zilei de vineri, Marcus Gronholm s-a instalat în fruntea clasamentului, însă, până la finalul zilei, pilotul Citreon s-a apropiat de acesta la doar 3 secunde, situaţie ce anunţa o bătălie tensionată în următoarea zi. Sâmbătă, Loeb a fost inspirat ,optând pentru setul de cauciucuri cel mai potrivit şi reuşind să câştige raliul cu un avans lejer de 37,1 secunde faţă de Marcus Gronholm.

Clasamentul final a fost modificat în urma sancţiunilor impuse de comisarii de cursă. Astfel, după două ore de dezbateri, oficialii au hotărât să-i penalizeze cu 5 minute la timpul total pe piloţii Ford Marcus Gronholm, Hirvonen, Jari-Matti Latvala, Henning Solberg, Matthew Wilson şi Gareth MacHale pentru că au concurat cu geamuri laterale spate neomologate. Un alt pilot penalizat a fost şi Rui Madeira, a cărui maşină Mitsubishi era dotată cu o turbină ce nu respecta prevederile regulamentului. Astfel, clasamentul final arată în modul următor:

1. Sébastien Loeb (Citroën C4) - 3h53min33.1s
2. Petter Solberg (Subaru Impreza)  - la 3:13.9
3. Dani Sordo (Citroën C4)  - la 5:05.3
4. Marcus Grönholm (Ford Focus RS)  - la 5:37.1
5. Mikko Hirvonen (Ford Focus RS)  - la 7:08.1
6. Daniel Carlsson (Citroën Xsara)  - la 8:13.2
7. Gigi Galli (Citroën Xsara)  - la 9:39.6
8. Jari-Matti Latvala (Ford Focus RS)  - la 10:44.9
9. Manfred Stohl (Citroën Xsara)  - la 12:46.0
10. Andreas Mikkelsen (Ford Focus RS)  - la 13:51.6
11. Henning Solberg (Ford Focus RS)  - la 16:12.4
12. Matthew Wilson (Ford Focus RS)  - la 19:36.1
13. Gareth MacHale (Ford Focus RS)  - la 21:02.3

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.