WRC Rally Mexic

Sebastien Loeb a dominat a doua etapă din WRC 2011, obţinând prima victorie pentru noul model Citroen DS3.

WRC Rally Mexic WRC Rally Mexic

Sebastien Loeb a obţinut a cincea victorie consecutivă în Raliul Mexicului. Loeb a fost implicat în lupta pentru primul loc cu coechipierul său, Sebastien Ogier, dar acesta avea să abandoneze în ultima zi de concurs în urma unei ieşiri în decor. Ogier se afla în acel moment pe primul loc în clasament şi forţa pentru a se menţine în faţa lui Loeb. Deşi iniţial Loeb a condus, lucrurile s-au schimbat la jumătatea zilei de sâmbătă când francezul a primit o penalizare de 50 de secunde după ce a luat startul cu întârziere pe una din probe. Întârzierea a fost cauzată de o problemă tehnică la schimbătorul de viteze. Acesta se blocase în treapta a treia iar Loeb a fost nevoit să îl repare rapid înainte de start.

Mikko Hirvonen

Abandonul lui Ogier din ultima zi avea să îl lase pe Loeb fără rival în drumul său spre victorie. Cele două DS3-uri oficiale au fost în altă dimensiune faţă de restul concurenţei. Cel mai bine clasat Ford a fost cel pilotat de Mikko Hirvonen. Finlandezul a fost primul pe drum vineri şi a curăţat drumul pentru echipajele mai bine plasate la start. La final, Mikko a terminat pe locul doi la peste un minut şi jumătate de Sebastien Loeb. Hirvonen a reuşit să câştige şi Power Stage-ul, ultima probă din raliu unde se alocă puncte primilor trei clasaţi. Podiumul raliului a fost completat de Jari-Matti Latvala de la Ford.

Petter Solberg a făcut din nou un raliu bun în ciuda unor probleme tehnice, norvegianul reuşind să termine pe locul patru.

Petter Solberg

Raliul Mexicului a a marcat şi revenirea rusului Evgeny Novikov în WRC. De data aceasta la volanului unui Ford Fiesta de la echipa Stobart şi avândul alături pe celebrul Stephane Prevot. Rusul avea să abandoneze cu probleme la motor. Kimi Raikkonen nu a luat startul în Mexic, el având un program redus cu noua sa echipă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.