WRC Rallye de France 2010

Pilotul francez a câştigat raliul său de casă şi obţine al şaptelea titlul mondial în WRC cu două etape înainte de finalul sezoului.

WRC Rallye de France 2010 WRC Rallye de France 2010

Sebastien Loeb şi Daniel Elena au scris din nou istoria în acest weekend. Echipajul Citroen a obţinut pentru a şaptea oară titlul suprem în WRC. Noul titlul este cu atât mai important cu cât a fost obţinut pe tărâm natal. Ultima probă a Raliului Franţei s-a desfăşurat chiar în oraşul în care s-a născut Sebastien Loeb: Hagenau. Foarte mulţi fani au umplul probele din Alsacia în acest weekend pentru a îl vedea pe Loeb la treabă. Mulţimea fanilor a pus chiar probleme organizatorice astăzi, una din probe fiind anulată din cauza numărului prea mare de spectatori.

Şi au avut ce vedea, Sebastien Loeb dominând fără probleme Raliul Franţei. În ciuda vremii nefavorabile şi a condiţiilor schimbătoare, nimic nu i-a putut sta în cale. Loeb avea să termine cu un avans confortabil în faţa lui Dani Sordo şi Petter Solberg.

Cel mai bine clasat pilot Ford a fost Jari-Matti Latvala. Finlandezul a terminat Raliul Franţei pe locul patru, urmat de coechipierul său, Mikko Hirvonen.

Sebastian Ogier a încheiat cursa doar pe locul şase după ce a avut probleme în a doua zi de concurs şi a ieşit în decor.

Eroul zilei este, însă, Sebastien Loeb. La 36 de ani, devine campion mondial pentru a şaptea oară consecutiv. O realizare ce este aproape imposibil de bătut. Sebastien Loeb este cel mai bun şi cel mai titrat pilot de raliuri din toate timpurile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.