WRC Rallye de France 2010

Pilotul francez a câştigat raliul său de casă şi obţine al şaptelea titlul mondial în WRC cu două etape înainte de finalul sezoului.

WRC Rallye de France 2010 WRC Rallye de France 2010

Sebastien Loeb şi Daniel Elena au scris din nou istoriaîn acest weekend. Echipajul Citroen a obţinut pentru aşaptea oară titlul suprem în WRC. Noul titlul este cu atât maiimportant cu cât a fost obţinut pe tărâm natal. Ultima probă aRaliului Franţei s-a desfăşurat chiar în oraşul în care s-a născutSebastien Loeb: Hagenau. Foarte mulţi fani au umplul probele dinAlsacia în acest weekend pentru a îl vedea pe Loeb la treabă.Mulţimea fanilor a pus chiar probleme organizatorice astăzi, unadin probe fiind anulată din cauza numărului prea mare despectatori.

Şi au avut ce vedea, Sebastien Loeb dominând fărăprobleme Raliul Franţei. În ciuda vremii nefavorabile şi acondiţiilor schimbătoare, nimic nu i-a putut sta în cale. Loeb aveasă termine cu un avans confortabil în faţa lui Dani Sordo şi PetterSolberg.

Cel mai bine clasat pilot Ford a fost Jari-Matti Latvala.Finlandezul a terminat Raliul Franţei pe locul patru, urmat decoechipierul său, Mikko Hirvonen.

Sebastian Ogier a încheiat cursa doar pe locul şase după ce aavut probleme în a doua zi de concurs şi a ieşit în decor.

Eroul zilei este, însă, Sebastien Loeb. La 36 de ani,devine campion mondial pentru a şaptea oară consecutiv. Orealizare ce este aproape imposibil de bătut. Sebastien Loeb estecel mai bun şi cel mai titrat pilot de raliuri din toatetimpurile.