Care sunt primele locuri din mașină în care apare rugina?

Autor: Marius Vișan 13 oct. 2020 Știri auto
Care sunt primele locuri din mașină în care apare rugina?

„Chiar și cea mai bună sabie aruncată în apă sărată va rugini în cele din urmă” spune un citat din Arta Războiului, scrisă de Sun Tzu. Cu alte cuvinte, nu contează cât de frumoasă este mașina ta, rugina va ajunge și la ea în cele din urmă.

Mulți se vor întreba, poate, la ce vârstă încep să ruginească mașinile, dar nu există o vârstă stabilită când mașinile încep să ruginească. De-a lungul anilor, uzura poate deteriora straturile de protecție și poate lăsa metalul expus la umezeală.

Rugina se dezvoltă atunci când fierul reacționează cu oxigenul și apa. Oxidantul apare ca un strat brun-roșcat care poate duce la coroziune.

Aceste daune se întâmplă de obicei din cauza unei combinații de factori:

-Clima, expunerea regulată la ploaie, umezeală;
-Vârsta mașinii;
-Materiale. Mașinile mai vechi au fost fabricate din materiale mai vulnerabile la ruginire, pe când cele mai noi folosesc garnituri pentru a preveni deteriorarea anumitor componente;
-Stilul de conducere. Dacă aveți tendința de a conduce în afara asfaltului sau prin bălți, ați putea crește riscul de coroziune.

Tipuri de rugină

În general, există două tipuri de rugină:

-Rugina de suprafață. Tratarea daunelor în această etapă poate duce la evita răspândirii.

-Rugina pătrunzătoare. Acesta este cel mai avansat și mai dăunător tip de rugină. În această etapă rugina să extinde și poate fi necesar să înlocuiți părțile afectate.

Locuri din mașina în care apare prima dată rugina

-Trageți covorașul portbagajului și verificați dacă există urme de rugină;
-Verificați ușile, atât în interior, cât și în exterior, în partea de jos care este mai apropiată de asfalt;
-Verificați zonele din jurul parbrizului și al geamului din spate. Zonele din jurul sticlei sunt predispuse la scurgeri și expunere mai mare la umiditate;
-Pasajele roților, zonele de deasupra anvelopelor, mai ales la mașinile mai vechi care nu au garnituri;
-Eșapamentul. Țeava de eșapament este cea mai expusă umezelii;
-Suspensia. Intră în contact cu umiditatea datorită apropierii de anvelope care pot arunca murdăria și apa pe elemente de pe partea inferioară a mașinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide