1 milion de euro despăgubiri pentru victimele unui accident rutier. Decizia este executorie!

Autor: George Cristea 08 mai 2021 Știri auto

City Insurance trebuie să plătească 1 milion de euro despăgubiri pentru victimele unui accident rutier. Decizia este executorie, dar poate fi atacată cu recurs.

Intră în Galeria FOTO

Un groaznic accident de circulaţie petrecut în 2017, soldat cu moartea a 5 persoane, a primit o soluţie din partea Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a decis să oblige firma de asigurare la plata unei despăgubiri de un milion de euro către urmaşii părintelui Petru Gavril, victimă a accidentului. Sentinţa este executorie, dar poate fi atacată cu recurs.

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că urmaşii preotului Petru Gavril trebuie să încaseze daune de un milion de euro de la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA. Sentinţa este executorie, dar nu şi definitivă. Insurance SA a atacat cu recurs soluţia, iar decizia finală va fi luată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

1 milion de euro despăgubiri pentru victimele unui accident rutier. Cum s-a produs accidentul

Cinci oameni au murit pe 14 octombrie 2017, de Sf. Parascheva, după un accident provocat de un şofer băut, care a murit, la rândul său, în urma impactului. Accidentul s-a produs pe DN 2E, drumul care leagă Fălticeni de Gura Humorului, între Cornu Luncii şi Rădăşeni. Din sens opus, dinspre Fălticeni, venea Alexandru Vasile, în vârstă de 42 de ani, localnic din Sasca Nouă – Cornu Luncii, care conducea un VW Golf. Şoferul care ar fi provocat nenorocirea avea 130 de km/h . Maşina preotului avea 90 de km/h. Autoturismul în care se aflau cei opt oameni din familia preotului a fost aruncat în afara drumului, în timp ce celălalt VW a rămas pe carosabil, transformat într-un morman de fiare.

Patru persoane au murit pe loc. Al cincilea, un copil, a murit în drum spre spital. Cei decedaţi pe loc au fost preotul Petru Gavril, sora sa, Aurora Şandru, în vârstă de 46 de ani, funcţionară la CEC,  soţul ei, Dumitru Cătălin Şandru, în vârstă de 47 de ani, casier şi administrator la Centrul Cultural Bucovina, toţi trei din autoturismul VW Touran, dar şi şoferul celeilalte maşini, Alexandru Vasile.

Dintre cei patru copii ai preotului, o fetiţă în vârstă de 6 ani a decedat în ambulanţă, în drum spre spital. La Spitalul Judeţean Suceava au ajuns soţia preotului, Maria, şi ceilalţi trei copii: un băiat de 3 ani şi două fete, una de 8 şi una de 10 ani.

Decizia instanței este interesantă, în contextul în care asigurarea RCA își pierde valabilitatea în condițiile în care șoferul consumă alcool. În acest caz recuperarea pagubelor se poate face doar prin acționarea în instanță a persoanei care a produs accidentul.

Nu este însă prima oară când instanța decide obligarea companiei de asigurări la plata unor daune record. În 2017, Tribunalul Ilfov a decis o despăgubire record, de 1,5 milioane de euro, pentru urmașii victimei unui accident rutier. Aceasta a rămas cea mai mare despăgubire acordată vreodată în România în urma unui accident rutier.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide