10 lucruri pe care nu le știai despre KITT, mașina care ne-a marcat copilăria

Autor: ProMotor 24 apr. 2020 Știri auto

KITT este mașina care ne-a marcat copilăria. Toți am visat să avem, în viitor, o mașină atât de inteligentă ca aceea condusă de Michael Knight în serialul de acțiune din anii ’80, care a fost difuzat la noi după Revoluție.

GALERIE FOTO

Așteptam fiecare episod cu nerăbdare. Aveam emoții pentru Michael, interpretat de David Hasselhoff, și pentru mașina ultra-inteligentă, KITT, care îi salva viața și misiunea, de fiecare dată.

Iată 10 lucruri pe care sigur nu le știai despre KITT:

  • Acronimul KITT vine de la Knight Industries Two Thousand. KITT reprezintă un computer electronic ultra-inteligent, montat într-un Pontiac Firebird Trans Am din 1982.
  • Inițial, microprocesorul lui KITT, Knight 2000, a fost instalat într-un computer utilizat de guvernul american la Washington, înainte de a ajunge pe șosele pentru a anihila infractorii.
  • KITT are un “frate” care joacă rolul negativ în celebra serie. Este vorba despre KARR, prima mașină echipată cu inteligență artificială a fundației Knight Industries. Deși dezactivat, KARR a ajuns în posesia unor infractori care l-au programat să lupte împotriva binelui. În cele din urmă, Michael și KITT au reușit să-l distrugă.
  • Capabil să gândească, să învețe și să interacționeze cu oamenii, KIT este și foarte orgolios și are un simț al umorului dezvoltat.
  • KITT este echipat cu o “armură” Tri-Helical Plasteel 100 MBS, care îl face să reziste oricărui atac cu arme de foc și explozibili. Este vulnerabil doar în cazul unui atac cu rachete. Mai mult, caroseria și anvelopele prezintă un strat cu protecție anti-termică ce poate rezista până la o temperatură de 426 de grade.
  • Mașina super inteligentă poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2 secunde și poate atinge viteze de până la 322 km/h, atât cu fața, cât și cu spatele.GALERIE FOTO
  • 23 de astfel de mașini au fost construite pentru serial. Una dintre ele a fost avariată serios pe parcursul filmărilor. După finalizarea filmărilor, 17 dintre cele 22 rămase au fost distruse. 5 dintre ele au fost folosite ulterior în scopuri promoționale.
  • Limba “nativă” a mașinii este engleza, dar aceasta poate vorbi și în spaniolă, franceză, italiană și altele. Mai mult, poate folosi diferite accente.
  • Are și simț olfactiv. KITT poate detecta diferitele mirosuri grație unui senzor special montat în bara din față.
  • Este echipat cu patru moduri diferite de rulare: Normal Cruise, în care Michael conduce, Auto Cruise, în care KITT rulează autonom, Pursuit, folosit în timpul urmăririlor și care este combinație între primele două, și Super Pursuit, care folosește propulsoare de tipul celor folosite de rachete, eleroane retractabile pentru un plus de aerodinamică și stabilitate și sistem activ de răcire. În cel din urmă mod, mașina poate atinge 482 km/h.
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide