1,3 miliarde de euro a costat restituirea taxei auto. Ce trebuie să faci dacă nu ai primit încă banii?

1,3 miliarde de euro a costat restituirea taxei auto. Ce trebuie să faci dacă nu ai primit încă banii?

Autor: Cristian Agatie acum 7 luni Știri

„Procesul de restituire a taxei auto s-a finalizat pe tot ceea ce înseamnă cereri conforme. A fost un efort bugetar deosebit pentru că aproape două milioane de români şi-au primit taxa înapoi, împreună cu dobânzile aferente. Efortul bugetar este semnificativ, mai mult de 6 miliarde de lei”, a declarat Mirela Călugăreanu, şef ANAF, la Antena 3.

„Numai în 2019 au primit taxa circa un milion de cetăţeni români, iar suma restituită a fost, numai în 2019, de peste trei miliarde”, a mai spus şeful ANAF. Aceasta a declarat că angajaţii Fiscului au făcut ore suplimentare pentru a fi restituite sumele datorate. Cu toate acestea, nu toată lumea şi-a primit banii înapoi. Mirela Călugăreanu spune că mai sunt dosare cu documentaţia incompletă, iar acestea nu au fost respinse, ci aşteaptă completarea dosarelor.

Cei care nu au primit încă banii în cont, trebuiă să „contacteze organele fiscale în vederea finalizării procesului de restituire. Nu am procedat la respingerea cererilor, ci am solicitat completarea documentelor”, a afirmat şeful ANAF. Aceasta nu a precizat câte persoane sunt în această situaţie, dar este semnificativ faptul că li după trei promisiuni succesive de finalizare a procesului de restituire a taxei auto mai sunt încă cetăţebni care nu au primit banii.

 Comentarii
Inchide