15% din automobilele MINI noi sunt electrificate

Autor: Marius Vișan acum 1 an Știri auto

În prima jumătate a anului 2021, ponderea acestor automobile în totalul vânzărilor globale ale mărcii premium britanice a crescut deja la peste 15%. În total, MINI a vândut în întreaga lume 157.799 de automobile din ianuarie până în iunie 2021, depăşind cu 32,6% rezultatul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vânzările globale totale de automobile MINI cu sisteme de propulsie electrificate s-au ridicat la 23.777 de unităţi în prima jumătate a anului 2021. Cel mai important automobil pentru distracţie la volan fără emisii la nivel local se dovedeşte a fi MINI Cooper SE, cu 13.454 de unităţi vândute între ianuarie şi iunie 2021.

Un total de 31.034 de unităţi ale primului model MINI complet electric au fost deja livrate între lansarea sa pe piaţă anul trecut şi sfârşitul lunii iunie 2021 la nivel global. MINI Cooper SE Countryman ALL4 este modelul plug-in hybrid care a atins cifre sale de vânzări ajungând la 10.323 de unităţi în primele şase luni ale anului 2021.

Mai mult de 15% din automobilele MINI noi sunt deja electrificate

Cu motorul său electric de 135 kW/184 CP, MINI Cooper SE are o autonomie cuprinsă între 203 şi 234 de kilometri (ciclul de testare WLTP, permite).

MINI Cooper SE Countryman ALL4 este şi mai versatil prin sistemul său de propulsie care constă dintr-un motor termic şi un motor electric, care împreună generează o putere de 162 kW/220 CP. Modelul plug-in hybrid are o autonomie electrică de până la 59 de kilometri conform WLTP – suficient, de exemplu, pentru a parcurge zilnic distanţa dintre domiciliu şi locul de muncă – cu zero emisii locale.

Cu aceste calităţi, ambele modele au contribuit la un început extrem de reuşit pentru transformarea mărcii MINI spre mobilitate electrică. Pieţele auto din Germania şi Marea Britanie se numără printre regiunile de vânzări cu cei mai mulți fani MINI. În Germania, 6.324 de unităţi MINI Cooper SE şi MINI Cooper SE Countryman ALL4 au fost vândute din ianuarie până în iunie 2021.

În procent din totalul livrărilor, România este unul din liderii electrificării MINI la nivel global

Țara noastră are unele din cele mai bune rezultate la nivel global şi cea mai bună performanţă din regiune: 1 din 4 automobile livrate în prima jumătate a acestui an este MINI Cooper SE, în timp ce aproape 1 din 3 modele sunt electrificate (electrice şi plug-in hybrid). Astfel, dintr-un total de 144 modele MINI vându-te la nivel naţional, 35 sunt modele electrice MINI Cooper SE şi 10 sunt plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman.


Sursa foto: MINI


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide