2018: Permisul auto, disponibil prin intermediul telefonului mobil

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
2018: Permisul auto, disponibil prin intermediul telefonului mobil

Începând din 2018, polonezii vor putea să-şi folosească telefonul mobil în locul cărţii de identitate şi a permisului de conducere, a anunţat vineri Anna Strezynska, ministrul polonez pentru Afaceri Digitale. 

Noua aplicatie va fi disponibila cel mai tarziu spre sfarsitul primului trimestru al anului 2018. 

„Sper ca polonezii, cunoscuti in Europa pentru deschiderea pe care o au fata de noile tehnologii, vor fi lideri in randul utilizatorilor acestei aplicati”, a spus Anna Strezynska, citata de agentia de presa PAP.

Documentul în sine nu va fi conţinut în telefon, ci stocat în cloud şi va putea fi accesat graţie unui cod unic primit prin SMS, la fel cum se procedează deja pentru activarea serviciilor bancare.

Cartea de identitate va fi doar primul document utilizabil in aceasta maniera. Permisul de conducere a vehiculelor, certificatul de inmatriculare, carnetul de student si adeverinta ce atesta provenienta unei persoane dintr-o familie numeroasa vor deveni si ele disponibile prin aceeasi procedura, a adaugat ministrul polonez.

Sursă: hotnews.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide