2020 – anul marii schimbări pentru Toyota. Îi urmează şi nemţii exemplul?

Autor: Marius Vișan 08 nov. 2016 Știri auto

Toyota planifică să înceapă producerea în masă a vehiculelor sale electrice până în 2020, în încercarea sa de a-şi extinde actuala sa flotă de vehicule hibride, scrie Carscoops.com.

Cel de-al doilea cel mai mare constructor auto din lume intentioneaza la la începutul lui 2017 să creeze o echipă in-house dedicată special pentru planificarea şi dezvoltarea vehiculelor electrice.

Astfel, Toyota ar putea întemeia o nouă gamă de modele ce oferă o autonomie de peste 300 de km (186 mile) ce foloseşte platforma lui Prius sau, alternativ, un suv cu trăsăturile modelului Corolla. 

În luna ianuarie, Toyota a pus bazele unui departament de cercetare pentru producerea de baterii, care, după toate probabilităţile, va crea bateriile pentru noua gama de vehicule electrice. În mod alternativ, există şanse ca societatea să folosească şi baterii produse dintr-o sursă externă pentru a menţine costurile la un nivel minim.

Se crede că Toyota a fost determinat in dezvoltarea unei flote de vehicule electrice pe partea din spate a costurilor în scădere pentru tehnologia necesară şi îmbunătăţiri în gama de conducere. In plus, Toyota a imita miscare care rivalului Volkswagen, care s-au angajat, de asemenea, introducerea vehiculelor electrice la preţuri accesibile începând cu anul 2020.

Se crede că Toyota a fost determinată să dezvolte o flotă de vehicule electrice ca urmare a scăderii costurilor pentru tehnologia necesară acestei tip de conducere. În plus, mutarea făcută de Toyota o imită pe cea a rivalilor de la Volkswagen care au anunţat şi ei introducerea unor vehicule electrice la preţuri accesibile din 2020.

FOTO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide