2023: Cât costă un ”plin” la Dacia Spring dacă încarci la priza casnică

Autor: Marius Vișan 18 ian. 2023 Știri auto

Mașinile electrice precum Dacia Spring devin din ce în ce mai populare și în România datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă față de vehiculele tradiționale pe benzină/diesel.

Unul dintre principalele avantaje ale mașinilor electrice este reprezentat de costurile de exploatare semnificativ mai mici, deoarece energia electrică este mult mai ieftină decât benzina.

În plus, mașinile electrice produc zero emisii, ceea ce le face o opțiune mult mai ecologică. De asemenea, acestea necesită mai puțină întreținere, deoarece au mai puține piese în mișcare și nu au nevoie de schimburi de ulei. În plus, mașinile electrice au adesea un cuplu instantaneu, ceea ce duce la o experiență de conducere mai lină și mai receptivă.

În general, mașinile electrice oferă o combinație de beneficii economice și de mediu care le transformă într-o alternativă viabilă la mașinile tradiționale.

Cât costă să încarci o Dacia Spring în 2023?

Evmarket.ro a făcut un calcul destul de simplu pentru a afla cât costă un ”plin” la o Dacia Spring. A înmulțiți capacitatea netă a bateriei cu prețul unui kWh pe contractul de furnizare energie electrică.

Pentru că Dacia spune că Spring are o baterie cu o capacitate netă de 26,8 KWh, iar prețul mediu pentru persoane fizice acasă (priză standard / Wallbox) este de 1,1 lei/kWh, un plin la Dacia Spring va costa aproximativ 30 lei.

De asemenea, este bine să știți că încărcarea unei mașini electrice la o stație de curent alternativ publică poate costa 50 de lei (1,9 lei/kWh). Pe de altă parte, la o stație cu încărcare rapidă poate ajunge la 90 de lei (3,3 lei/kWh).

În cât timp se încarcă o Dacia Spring?

Durează sub o oră pentru o încărcare 80% la o bornă DC 30 kW și mai puțin de 5 ore pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 7,4 kW.

Spring are nevoie de mai puțin de 8ore și jumătate pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 3,7 kW și mai puțin de 14 ore pentru o încărcare 100% la o priză standard de 2,3 kW.

Cât costă Dacia Spring la început de 2023?

În acest moment (18 ianuarie 2023) Dacia Spring este disponibilă în două versiuni: Essential si Extreme. În configurația Essential (motor de 45 CP) Dacia Spring are un preț de bază este de 20.800 de euro, iar pe eticheta de preț a unei Dacia Spring în versiunea Extreme (motor 65 CP) este trecută suma de 22.450 de Euro. Din aceste sume se mai scade și eco-bonusul oferit de stat prin Programul Rabla Plus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide