2024: Limită de viteză 40 km/h impusă pentru o anumită categorie de șoferi. Vezi dacă te încadrezi

Autor: Radu Țuțulan 23 ian. 2024 Știri auto

Odată cu adoptarea legii prin care posesorii de carnet Categoria B au dreptul să conducă și tractoare, a fost impusă o nouă limită de viteză iar șoferii nu vor avea dreptul să depășească 40 km/h pe drumurile publice.

Recent, a fost adoptată legea prin care șoferii cu permis Categoria B au dreptul să conducă și tractoare. Astfel, a fost creată categoria TR1.

Odată cu adoptarea noii legi, însă, a fost impusă și o nouă limită de viteză.

Șoferii nu pot depăși 40 km/h pe drumurile publice

Ministrul Agriculturii a venit cu o serie de precizări, referitor la noua lege. Cu această ocazie, a explicat și care e noua limită de viteză care e impusă șoferilor.

Este foarte important de clarificat faptul că principala caracteristică a acestei categorii este limita vitezei de deplasare, şi anume 40 km/h pe drumurile publice. Mai mult, subliniem clar că în această categorie nu se ține cont de masa totală maximă autorizată sau tonaj”, a transmis ministrul agriculturii, Florin Barbu, într-un comunicat, citat de Hotnews.ro.

Așadar, toți șoferii care se află la volanul unui tractor, sunt obligați să respecte noua limită de viteză.

Aceștia nu vor avea dreptul să circule cu mai mult de 40 km/h pe un drum public. Iar această limitare se aplică indiferent de tipul de drum pe care circulă cu respectivul tractor.

Ce vehicule pot fi conduse cu permis Categoria B

Cu permisul de categoria B pot fi conduse autoturisme, camionete, SUV-uri, dube, practic, orice autovehicul de până în 3.5 tone. Și, mai nou, la acesta se adaugă categoria Tr1, care permite conducerea unui tractor, indiferent de gabaritul acestuia.

Dacă deţineţi deja un permis de categoria B, puteţi conduce nu doar autoturisme şi autoutilitare, ci şi tractoare agricole sau forestiere din categoria Tr1. Această categorie de permis, Tr1, acoperă ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 şi una sau două remorci, cu condiţia să respectaţi limita de viteză de 40 km/h pe drumurile publice”, a mai  precizat ministrul.

Această limită de viteză este valabilă indiferent de masa totală maximă autorizată a vehiculului sau a ansamblului de vehicule.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Unsplash.com


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide