25 de ani de Skoda Octavia. Cum arăta mașina în 1996?

Autor: Elena Luchian 03 sept. 2021 Știri auto

Skoda aniversează 25 de ani de Octavia. Un sfert de secol a trecut de când primul exemplar a ieșit de pe linia de asamblare. De atunci, peste 7 milioane de clienți au cumpărat o Octavia.

GALERIE FOTO

Prima Skoda Octavia a văzut lumina zilei pe 3 septembrie 1996, exact acum 25 de ani, la uzina din Mlada Boleslav. A fost momentul în care a început o poveste de succes a modelului care avea să devină cel mai popular din gama Skoda.

Octavia a ajuns la cea de-a patra generație. Denumirea sa a fost folosită inițial pentru un alt model, produs în perioada 1959-1971. “Octavia” era o referire la cel de-al optulea model al companiei de după Al Doilea Război Mondial.

Desenată de o echipă coordonată de Dirk van Braeckel, prima Octavia avea la bază o platformă de proveniență Volkswagen, pe care mai era construite Golf IV și Audi A3.

Skoda a construit un nou centru de producție la Mlada Boleslav, iar președintele Republicii Cehe, Vaclav Havel, a fost prezent la inaugurare. Modernizarea a permis mărirea semnificativă a capacității de producție de la 90.000 la 350 de mașini pe an.

Skoda Octavia a debutat cu trei motorizări

În 1996, Skoda Octavia putea fi comandată cu unul dintre cele trei motoare disponibile. Era vorba două propulsoare pe benzină, de 1,6 și 1,8 litri, și de un diesel 1.9 TDI.

În martie 1998, a venit pe lume Octavia Combi, unul dintre cele mai spațioase modele din segment. În 1999, și-a făcut apariția și versiunea cu tracțiune integrală.

Peste 1,4 milioane de exemplare fuseseră construite până în 2010, atunci când pima generație a ieșit din secenă pentru a-i face loc celei de-a doua. Aceasta a rămas pe piață până în 2013, când și-a făcut apariția Octavia III. Generația cu numărul 4 a fost lansată în noiembrie 2019.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide