Vor fi instalate 25 de noi stații de reîncărcare pentru mașini electrice în 12 orașe din România

Autor: Marius Vișan 07 apr. 2021 Știri auto

Enel X instalează 25 de noi stații de reîncărcare pentru automobilele electrice în 12 orașe din România.

Stațiile de reîncărcare rapidă sunt instalate în centre comerciale din București, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureș, Drobeta-Turnu Severin, Timișoara, Buzău, Galați, Brăila, Târgu-Jiu și Satu Mare.

Rețeaua acoperă o distanță de aproximativ 1.000 km din România

Rețeaua va conecta orașe din sudul, centrul și vestul țării. În acest fel, compania își continuă planurile pentru dezvoltarea rețelei de stații de reîncărcare în România, încurajând mobilitatea rutieră a clienților prin intermediul vehiculelor electrice.

Prin această inițiativă, compania încurajează transportul durabil și are în vedere minimizarea amprentei de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător.

Noile planuri de extindere presupun instalarea a 11 stații JuicePump și a altor 14 de tip JuicePole, fiecare dintre cele 25 permițând reîncărcarea simultană a două vehicule electrice. Cu aceste unități, numărul punctelor de reîncărcare instalate de Enel X România în toată țara depășește 120.

Noile stații de încărcare vor permite conectarea a două vehicule în același timp

Stațiile de reîncărcare JuicePump vor permite reîncărcarea a două vehicule electrice în același timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. În curent continuu, încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii.

Cele de tip JuicePole vor avea o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre stații permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice și încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii.

Compania instalează în România infrastructură de încărcare în centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de mașini electrice, precum și în spațiile publice puse la dispoziție de municipalități interesate de îmbunătățirea calității aerului prin încurajarea mobilității electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide