Au fost reținute 25 de persoane suspecte în dosarul furturilor din camioane aflate în mers. Cum operau hoții?

Autor: Elena Luchian 10 mart. 2020 Știri auto
Au fost reținute 25 de persoane suspecte în dosarul furturilor din camioane aflate în mers. Cum operau hoții?

Au fost reținute 25 de persoane suspecte în dosarul furturilor din camioane în mers. Aceștia au fost prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cei 25 de suspecți au fost reținuți sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat și tentativă de furt calificat, scrie Mediafax.

Pentru a comunica între ei, cei care atacau camioanele aflate în mers foloseau stații de emisie/recepție.

Procurorii susțin că în perioada 2016-2018, s-au constituit cinci grupuri infracționale organizate, care au furat din camioane aflate în mișcare, atât pe teritoriul României, cât și în alte state europene. Șoferi din Belgia, Finlanda, Suedia, Olanda și Spania le-au căzut victime.

Autoritățile au efectuat 73 de percheziții la domiciliile suspecților din București, din județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița. Acestea au ridicat 100 de telefoane mobile, 200 de parfumuri, peste 300 de perechi de încălțăminte, 400 de articole vestimentare noi, mai multe laptop-uri și ochelari de soare. Pe lista obiectelor confiscate s-au aflat și trei mașini de lux, cinci arme, utilaje tip motoferăstrău și mai multe arme albe, folosite, cel mai probabil, de hoți, în atacurile lor. Și 20.000 de lei au fost preluate de autorități.

Cum procedau hoții care atacau camioanele?

Membrii grupurilor infracționale rulau cu un autoturism în apropierea camioanelor aflate în mers, se asigurau cu diverse dispozitive artizanale (chingi și corzi). Aceștia săreau din autovehiculele cu care se deplasau, prinzându-se de ușile camioanelor pe care le atacau. Aceștia tăiau lacătele, deschideau ușile din spate și sustrăgeau bunuri pe care le aruncau în vehiculul cu care se apropiaseră de camion, care avea trapa deschisă.

Simultan, alte vehicule ale grupului infracțional rulau în apropierea camioanelor pentru a nu permite altor șoferi să se apropie.

VIDEO DE ARHIVĂ:

https://www.youtube.com/watch?v=KjKsmdFqmsU

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide