25.000$ e precomanda. Pentru restul există împrumutul pe viaţă [40 POZE EXCEPŢIONALE]

Autor: Alexandru Banu 15 dec. 2016 Știri auto

Nu ştim de ce Tesla generează în continuare atât de multă agitaţie. Poate pentru că sună bine numele Elon Musk. Şi că dincolo de acest proiect care până la urmă e o maşină, mai sunt tot felul de colonizări pe Marte şi alte nebunii din capul sudafricanului.  Între timp au tot apărut chinezi şi americani şi alte startup-uri care tot scot maşini electrice, prototipuri, despre care se vorbeşte prea puţin. La fel de rapide şi pline de cai putere.

Aşa cum este şi Lucid Air, primul concept Lucid Motors. Lucid Motors este de fapt fostul Atieva, un brand american finanţat de nişte chinezi bogaţi care au şi scos alte prototipuri. Unul dintre ele era Atvus, despre care vorbiserăm noi acum vreo 2 luni. Ceea ce vedem în minunata galerie foto este probabil materializarea finală a conceptului Lucid Motors (exAtieva). În 2018 o să apară şi maşina de serie, într-o serie limitată la 250 de bucăţi în prima fază, pentru cei care au 160.000$ să dea pe aşa ceva. Întâi de toate trebuie să dea un avans de 25.000$. Deja de acum.

Maşina are 1.000 de cai putere din 2 motoare electrice, unul pe faţă, celălalt pe spate. Asta înseamnă implicit tracţiune 4X4. Cele mai scumpe baterii, cele de 130 Kwh ajung pentru 650 de km complet încărcate. Nu sunt încă detalii despre timpul în care se încarcă parţial (80%) sau complet. Maşina este superrapidă, ca prototipul Tesla Model S P100D. Ia suta la oră în 2.5 secunde. 

LUCID AIR (GALERIE FOTO EXCEPŢIONALĂ)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide