3 mașini economice pe care să le cumperi pentru un consum redus și costuri de întreținere mici (VIDEO)

Autor: Adrian Somai 05 dec. 2022 Știri auto

Achiziționarea unei mașini noi reprezintă o misiune dificilă pentru cei mai mulți șoferi, piața auto actuală fiind plină de modele care mai de care mai interesante. Fără doar și poate, îți dorești o mașină cât mai fiabilă și, de preferat, cu un consum de carburant cât mai redus. Vrem sau nu să recunoaștem, consumul a devenit un criteriu important pentru mulți dintre noi, în special de când prețurile carburanților au explodat.

Despre acest lucru a vorbit de curând și youtuber-ul 99Vehicles, care a adus în discuție într-unul dintre clipurile postate pe canalul lui mașinile economice. În primul rând, el a explicat că o mașină trebuie să fie cât mai mică și cât mai ușoară pentru a se putea lăuda cu niște costuri de întreținere mici.

Potrivit lui 99Vehicles, acestea sunt trei mașini care s-ar putea dovedi a fi economice și cu costuri de întreținere mici:

Dacia Sandero (GPL)

Începem cu Dacia Sandero, unul dintre cele mai apreciate modele de pe piața auto românească. De ce echipată cu un sistem GPL? Explicația este foarte simplă, prețul GPL-ului fiind cu aproximativ 40% mai mic decât cel al carburanților clasici. Consumul este de circa 9 litri la 100 de kilometri, însă prețul final va fi unul destul de redus.

Lăsând la o parte costurile mici de întreținere, Sandero este o mașină pe care te poți baza atunci când știi că ai de parcurs frecvent distanțe lungi. În plus, prețul pieselor de schimb nu este unul atât de mare. Nu în ultimul rând, prețul mașinii este unul accesibil pentru toată lumea. Per total, se poate dovedi o mașină fiabilă pe termen lung, care nu îți va scoate mulți bani din buzunar de-a lungul anilor.

Volkswagen Polo

Ești fan diesel și vrei o mașină ceva mai nouă? VW Polo este o opțiune excelentă, de preferat fiind să îți îndrepți atenția către versiunea 1.2 TDI. Consumul este de 3.5 – 4 litri pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri, așa că ce ți-ai putea dori mai mult la acest capitol?!

Toyota Yaris Hybrid

Yaris Hybrid este modelul preferat de companiile care folosesc mașinile la drumuri lungi în mediul urban, ceea ce reprezintă un prim semn care ne arată că avem în față o mașină fiabilă și economică. Sigur, nu este atât de ieftină precum precedentele două modele, însă pe termen lung mașina își va scoate banii. Dacă vrei, așadar, o mașină accesibilă din punct de vedere al costurilor de întreținere și cu un consum redus, Yaris Hybrid ar putea fi o variantă demnă de luat în seamă.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide