300.000 de posesori de Mercedes riscă să-și vadă mașina în flăcări

Autor: George Cristea 04 sept. 2020 Știri auto
300.000 de posesori de Mercedes riscă să-și vadă mașina în flăcări

În jur de 300.000 de posesori de Mercedes riscă să-și vadă mașina în flăcări, peste 1.800 dintre aceștia fiind clienți români. Problema a fost semnalată chiar de producător, care a inițiat o amplă campanie de rechemare în service pentru remedierea acestei defecțiuni.

Problema se datorează unui segment de cablaj electric aflat în compartimentul motorului, care ar putea fi afectat de pătrunderea apei sau de formarea condensului. În cel mai rău caz, acest lucru poate duce la producerea unui scurtcircuit, Mercedes indicând că există riscul izbucnirii unui incendiu în compartimentul motor.

Acțiunea vizează în România 1.817 mașini realizate pe platforma Clasei E din ultima generație, produsă după 2016. Este vorba de modelele  W213 (Clasa E), C238 (Clasa E Coupé) și C257 (CLS). Operațiunile care se efectuează în service cuprind o înlocuire a tronsonului de cablu și instalarea unui nou cablu în compartimentul motorului. În total, mașina ar urma să stea în service aproximativ o oră.

Cum verifici că mașina ta Mercedes nu va sfârși în flăcări

„În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, în urma unor procese electro-chimice, s-ar putea forma conexiuni conductoare în interiorul tronsonului de cabluri electrice din compartimentul motorului, din cauza pătrunderii de apă sau datorită creării condensului (umiditate ridicată). Acest lucru ar putea permite un flux de curent electric nedorit, ceea ce ar avea ca efect apariția unor temperaturi ridicate. În acest caz, materialul din plastic al tronsonului de cabluri ar putea fi supus unei suprasolicitări de natură termică. În acest context, nu ar putea fi exclus complet riscul de izbucnire al unui incendiu” se arată în notificarea trimisă de Mercedes către ANPC.

Pentru a verifica dacă mașina ta Mercedes este în pericol să ardă, este suficient să introduci seria de caroserie pe site-ul Mercedes, în secțiunea rezervată rechemărilor. Aceasta are o adresă simpatică, care include cuvintele „total recall”. O altă metodă constă în descărcarea notificării de rechemare de pe site-ul ANPC și verificarea seriei de caroserie direct în document.

Campania din România se subscrie unei campanii la nivel global, care înseamnă rechemări în service pentru aproape 300.000 de autovehicule. Peste 100.000 dintre acestea se află în Germania. Mașinile aparțin generației actuale, existente pe piață, având dată de fabricare între 2015 și 2019.

Nu este nici pe departe cea mai importantă rechemare pentru risc de incendiu la Mercedes. În 2017, producătorul german a rechemat aproximativ un milion de mașini pentru remedierea unei probleme la circuitul de pornire a motorului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide