370.000 de automobile diesel Volkswagen ar putea fi rechemate în service. Sunt vizate motoarele de 1.2 litri

Autor: Marius Vișan 14 ian. 2019 Știri auto
370.000 de automobile diesel Volkswagen ar putea fi rechemate în service. Sunt vizate motoarele de 1.2 litri

Un număr de 370.000 de automobile diesel de la Grupul Volkswagen ar putea fi rechemate în service, în Europa, în cazul în care autoritatea germană de reglementare a transporturilor (KBA) va confirma că VW a manipulat software-ul privind emisiile pe vehiculele cu motoare de 1,2 litri.

KBA intenţiona să scoată din circulaţie 30.000 de autoturisme afectate, deşi este la fel de probabil să comande doar remedierea problemei. 

Procurorii pregătesc acuzaţii de fraudă împotriva unor manageri de la Volkswagen, după ce în 2016 aceştia au dat asigurări că motoarele de 1,2 litri nu utilizează dispozitive de trucare a emisiilor.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că un control intern al calităţii pentru autovehiculele diesel cu motoare de 1,2 litri, modelul EA189, a dezvăluit nereguli, iar acestea sunt în prezent analizate. El a spus că Volkswagen păstrează deschis dialogul dintre autorităţi şi companie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide