4 semne că trebuie să-ţi duci maşina la service

Autor: ProMotor 28 iun. 2017 Știri auto

Vine un moment în viaţa oricărei maşini când trebuie să facă o vizită la service. Ideal ar fi să ajungă acolo pe roţile ei, dar asta nu este o regulă. Pentru a preveni apariţia problemelor mai grave e bine să fim atenţi la unele „simptome”. Ştii vorba: mai bine să previi, decât să tratezi? Asta se aplică şi la maşini. Aşadar, iată 4 comportamente neobişnuite ale maşinii care te anunţă că are nevoie de o vizită la service.

1. Fum în exces în sistemul de evacuare

Fumul negru, albastru, alb, toate spun câte ceva despre starea maşinii. Fumul în exces pe evacuare poate însemna probleme la turbină, injectoare, sonda lambda, pompa de injectie etc.

2. Scurgeri de lichide

Uleiul de motor, antigelul sau lichidul de frână sunt lichidele pe care ar fi bine să nu le ignori la maşina ta. Prezenţa unor pete sub maşină poate anunţa probleme mult mai grave.

3. Zgomote ciudate de sub maşină

Huruituri, scârţâituri, troncăneli, şuierat, sunt doat câteva din zgomotele pe care le produce o maşină cu probleme. 

4. Probleme „ciudate”

Le-am denumit ciudate pentru că sunt acele tipuri de probleme care nu apar în fiecare zi, ci se întâmplă doar din când în când. De exemplu, observaţi că maşina cosumă bruc mai mult chiar dacă nu ţi-ai schimbat stilul de condus, sau produce zgomote neobişnuite la schimbarea treptelor de viteză, sau motorul funcţionează cu întreruperi, asta înseamnă că e pe cale să cedeze ceva la ea.  

Sursă: autoevolution.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide